Mitt hjärta är ditt att förstöra, låt din vän få veta

Gårdagen inleddes på ett vidrigt sätt. Jag fick stickor i hjärtat som skavde så det kom tårar som inte gick att stänga av. Jag tänkte stanna i Stockholm, i min lägenhet, i min säng, under mitt täcke hela helgen och låta midsommar passera förbi utanför mig. Men mina vänner vägrade låta det ske, så vips så satt jag på en båt till Sandhamn med en av mina absolut bästa vänner – Axel. Vi köpte med oss öl och satt ute och tittade på skärgården. Jag som är uppväxt som skärgårdsbarn måste medge att det knappt finns bättre medicin mot hjärtsmärtor än just havet och de små husen med verandor längst med ökanterna. En dag så ska jag köpa ett alldeles eget, för alldeles egna pengar.

Axel, aka monster, räddade mig från min koja under täcket och tur var ju det.

Jag har varit på Sandhamn sen innan jag kan minnas. Min mamma var nära på att ta med oss och flytta ut hit när vi var små. Det är jag ändå glad över att hon inte gjorde till slut. Detta vill man njuta av när man väl är här.

Linn mötte oss på bryggan och var himla sommarsöt. Det råkar vara som så att Linn, som är min bästa vän och som jag känt i 12 år, nu är tillsammans med Axel. Jag trodde aldrig de skulle fatta tycke för varann då jag introducerade dem, men det sa bara poff och fyra timmar senare fick de min nyckel hem. Sen har det varit så sen dess. Himla fint. Himla lyxigt för mig.

Dessa idioter mötte oss vid huset. Amanda och Amanda hade grävt upp några sjuka hattar från en sommarfest som var här ute för några år sen. Hjärtat kändes direkt oerhört mycket lättare och jag skrattade så jag slappnade av i hela kroppen.

Amanda fick snygga CHiMis av Axel och Limpan som tack för att hon värdinnar loss. Inte heller astråkigt att dessa två tjejers pojkvänner är kökschef respektive kock på Urban Deli, så all mat är gudomlig. ALL.

Linn klappade snällt på mig och, som alltid, höll ett öga så jag skulle vara okej trots allt. Älskar henne för det. Hon vet hur man får folk att känna sig trygga och tröstar som få. Hon är också precis nyexaminerad lågstadielärare. Måste skynda att skaffa barn så mina ungar kan få uppleva den tryggheten i skolan.

Kanske den godaste burgaren någonsin. Så jävla tacksamt som sagt med livets kockar som fixar såhär gott.

Sen blev det skymning och vi lyssnade på Kärlek är ett brev skickat 1000 gånger med Håkan på repeat. Är man blödig så är man. Det visade sig att Simone hade tatuerat in raden ”att från samma säng, lyssna till samma regn” nyligen. Starkt ju.

Även om jag inte kunde sova inatt så kändes allt jävligt okej när man vaknade till nybakt bröd och amerikanska pannkakor. Dessa var gjorda med farinsocker och hade fått stå till sig några dagar. Smeten alltså. Hett tips för extra mycket fluff och fras.

*grinade ju inte loss av denna utsikt direkt*

Amandas kille Francis under vårt cirkelpass som blev imorse. Fy i hela satan.

Axel ÄR en viking. Så måste det va.

Nu har vi badat i kanske det kallaste hav jag varit med om och ska snart börja äta lunch. Jag har lagt mig på rummet och andats lite. Försökt stoppa in hjärtats alla bitar innanför klänningen så jag kan ha en fin dag och kväll. Ska binda blomkransar åt alla nu eftersom jag lovat att jag är bra på det. Tror jag är det iallafall? Den som lever får se.

Önskar er en fin midsommar, möt den med kärlek och mys.

Puss

  1. Letade svar i tidningens horoskop men hittade hit istället. Jag fann inga svar här heller, men lite tröst i att befinna mig i samma situation som någon annan. Att ha ett hjärta som är brustet. Tack Michaela.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..