Bakisbrunchens mamma

Hej och hå. Idag kanske man inte mår toppen nej. Men! Misströsta ej. Denna bakisdödare gör susen och är relativt chill att laga.

Du behöver:

Bacon, hur mycket du vill och/eller behöver

Färsk bladspenat

Sötpotatis, en stor helst

Ägg, hur många du vill och/eller behöver

Hollandaise (köp klar för fan, ingen orkar vispa ihop skiten på bakfyllan)

Flingsalt, muskotnöt, peppar, honung

Ättikssprit

Skär sötpotatisen på sidan liksom så den ser ut som en skiva bröd. Gör två stycken per skalle. På med lite honung, muskotnöt (skit i om du inte har), salt och olja. In i ugnen på typ 200 grader i typ 15 min.

Vatten i kastrull på medelhög värme, det ska inte koka utan typ. Bubbla så det nästan kokar om ni fattar? I med en kork ättikssprit. Knäck äggen i nåt glas eller kopp eller decilitermått eller ja du fattar. Häll sedan ner ägget lite försiktigt i vattnet. Rör om långsamt med skaftet på en slev så ägget samlar sig. Kör i typ två åt gången. Ta upp då det börjar se fast ut nog att hålla på en stekspade.

Stek bacon hur fan du vill.

Ta dina sötpotatismackor, lägg upp på snygg tallrik. Denna kommer från By Mutti om man undrade det. På sen med bladspenat, bacon, äggen/ägget och sen ös på med hollandaise tills du skäms. På med flingsalt, peppar och kanske lite muskot igen.

SEN MÅR DU SOM EN DROTTNING VILL JAG LOVA!

Puss lycka till skriv om det är något som är oklart så förklarar jag!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..