Pasta med valnötspesto och långsamt bakade tomater

Skålar från Denby, bestick från Iittala, linneservetter från Granit, ljusstakar från H&M Home och vinglas från Granit

Recept:

1 kruka basilika

1 stor klyfta vitlök eller två små

200 g ruccola (eller nåt sånt)

2 nävar valnötter

1,5 dl olivolja

2 dl riven parmesan

Salt och peppar

Lite vatten

Börja med att lägga kvisttomaterna på en oljad plåt i ugnen på 150 grader. De ska vara inne i mellan 1,5-2 timmar så ta dig ett glas vin vid köksbordet så länge. Börja med peston när du har ungefär en halvtimme kvar att vänta. Det finns två sätt att göra pesto på. Det långsamma och det snabba. Det långsamma sättet går ut på att du mortlar alla ingredienser lite i taget tillsammans tills du har en fin pesto. Genvägen är att slänga ner allt i en skål och köra med stavmixern. Ambitionsnivån lägger du själv. Får du inte till din pesto kan du alltid utgå ifrån att du har för lite parmesan eller salt. Prova dig fram!

När du har tio minuter kvar på tomaterna kan du koka pastan. När du sedan häller av pastavattnet, se till att lite vatten är kvar i botten, detta stärkelserika vatten kommer nämligen hjälpa att binda din sås lite bättre. Lägg upp på två tallrikar och avsluta med att toppa med en kvist tomater, lite extra parmesan och valnötter!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..