Molly Sandén

HATA NÄTHAT

mollysanden

Okej. Vanligtvis brukar jag säga att man inte ska möta hat med hat. Att man ska försöka vara ”The bigger person” och vända andra kinden till. ”Kill them with kindness”… Men näthatet har fan gått för långt. Jag HATAR det. Och jag kan inte vara tyst…

DET RÄCKER NU. STÅ UPP MOT HATET!

Se videon här nedan som VeckoRevyn gjort och SPRID DEN VIDARE. 

 

#Sizehappy #Överminstoltakropp

Kommentera - 3 kommentarer
Föregående artikel Till mina FREAKS

Till mina FREAKS

När jag loggade in här på bloggen blev jag nästan förvånad över att jag ens mindes lösenordet så länge sen det var jag bloggade nu (här passar en sån där emoji-apa som håller för ögonen… men den finns ju inte på datan så – låtsas!)… men istället för att ursäkta mig så tror jag ni förstår att det varit några omtumlande veckor på alla sätt och det är först nu jag hunnit reflektera över vad som hänt sen releasen…

Först och främst vill jag från botten av mitt hjärta TACKA för att ni ville lyssna. Att ni fanns där och väntade. Det är stort. Något som är ännu större är erat fina engagemang kring låtens budskap. Genom att förespråka låten och videon har ni faktiskt hjälpt till att sprida vidare budskapet ”DU FÅR VARA DEN DU VILL VARA UTAN ATT NÅGON SKA KUNNA KLANKA NER PÅ DIG” som hela FREAK handlar om. Er kärlek och era historier ni delat med er av och spridit de senaste veckorna har skapat en sån positiv våg i hela Sv… (jaa jag vågar säga det!) i hela Sverige (och t.o.m. ända till LA) att jag känner mig så sjukt jäkla stolt över att ens få va del i det här. Att få ha träffat och kramat på många av er. Att ni har hittat styrka i MIN musik. Det är magsikt.
Självklart finns det alltid en negativ sida så fort man sticker ut hakan på det här sättet och både låten och min ”kampanj” har såklart fått den del negativ kritik, men precis som jag lärt mig att inte ta illa upp för elaka kommentarer om min vikt eller liknande så rinner det idag av mig. För det kommer alltid finnas dom som inte gillar den du ”är” eller det du gör… och t.o.m. DET är viktigt att belysa i hela mitt budskap – att folk kommer alltid tycka olika men ingen annan ska ha rätten att påverka dig negativt eller trycka ner dig. Dom som texten och videon var riktad till – till alla er som skrivit till mig och modigt delat med er av era jobbiga erfarenheter och rädslor – har tagit emot den med hjärtat och sett förbi alla faktorer som kan feltolkas om man väljer att göra det. Jag kan inte göra mer än mitt bästa och även om det nu skapat negativa reaktioner som t.ex. att jag ”bidrar till kroppshetsen genom att vara naken” eller ”inte är tillräckligt onormal för att få yttra mig i frågan” så är det i slutändan ändå värt det så länge NÅGON där ute finner styrka i mina försök att belysa det här ämnet. För det behövs. Mer än någonsin. Internet-hatet blir bara värre och värre och pressen större och större med tidningar, instagram, bloggar och alla sociala medier som ”berättar” för en hur man ”borde” se ut och ”borde” leva. Det finns inget rätt och fel. Och ännu en gång vill jag passa på att säga att jag vet och har valt att min instagram är väldigt vinklad av den enkla anledningen att det inte finns någon ”ogilla-knapp”. Det hela är uppbyggt för att sprida positiv energi och fina bilder med färgglada filter. Men så ser inte livet ut. Inte Beyonces. Inte kungens. Inte Kenzas. Inte mitt. Inte NÅGONS liv är ”perfekt” hur perfekt det än må se ut – glöm inte det!


Hur som helst (nu blev det en lång uppsats här) så är jag rent ut sagt så jävla lycklig att jag har så fina (inifrån och ut) läsare, följare, fans, Sandénare, Freaks… eller bara öppensinnade människor omkring mig som ville släppa in mig och min nya låt FREAK som för mig betyder väldigt mycket.

Tack för kommentarer. För röster. För klick på youtube. För köp på itunes. För lyssningar på spotify. Ni ger mig så mycket styrka att bara vilja fortsätta göra musik från hjärtat som också kan göra skillnad.

ALL KÄRLEK TILL MINA FINA FREAKS <3

Producerad av Rafael Edholm – en Hans Up Production

Kommentera - 12 kommentarer
Nästa artikeln HATA NÄTHAT
Föregående artikel Lotta på Liseber…

Lotta på Liseberg och Sommarkrysset

 

Japp. Snart är det äntligen dags. 

Om mindre än en månad ska jag äntligen få dela med mig av lite ny musik till er. Som ni vet har jag varit borta i USA i ca 1 år och skrivit en massa låtar som jag måste hålla på ett tag till, men den här låten kunde bara inte vänta. Den vill ut. Budskapet måste nå fram till er…

Någon som kommer och tittar? 

Kommentera - 33 kommentarer
Nästa artikeln Till mina FREAKS
Föregående artikel Du är fin

Du är fin

mollysanden

Det finns så mycket jag vill skriva till er, så mycket jag vill berätta… så mycket jag funderar över… men det liksom tar stopp. Jag vet inte vart jag ska börja. Eller jo det vet jag. Jag vill börja med att säga att jag är glad att just du klickade dig in här idag. Att just DU är fin idag. Att just DU är så viktig för mig. Att just DU är unik och så jävla underbar på ditt unika sätt. 

Jag scrollar ofta igenom era kommentarer och går in på era instagram (ni som inte har dolda!) och blir helt varm i hjärtat när jag tänker på hur olika vi alla ser ut, och hur fantastiskt fina vi är på vårt sätt. Olika hårfärger, olika kroppsformer, olika klädstilar. Det är så vackert. Jag blir helt knäpp när jag funderar över hur många val vi människor gör varje dag för att ”försöka passa in” och ”bli mer lika varandra”. Varför då?! Jag vet inte vad ni tycker, men om jag hade en stor trädgård hade jag inte bara velat ha ljusrosa rosor… Det är ju såklart jätte vackra – men det hade blivit SÅÅÅ tråkigt efter ett tag! Jag hade velat ha både pioner, blåklockor, rosor och maskrosor… det blir ju ÄNNU vackrare tillsammans! 

Det slår mig att jag också gör dom här valen VARJE DAG undermedvetet. Bara när jag går i en affär och letar kläder går jag ju efter nåt slags ”mode”… ”vad som är inne just nu”. Varför ska någon annan bestämma vad jag ska ha på mig? En sak som också slagit mig nyligen, är att jag VISST kan ha tröjor där jag visar magen. Eller shorts som är lite korta och visar hur låren går ihop längst upp. Varför skulle jag inte kunna det? Vem bestämmer att det bara är till för en viss kroppsform? Det handlar ju bara om smak och den vet vi ju är olika så länge vi inte är fega och bestämmer oss för att vi faktiskt gillar BARA ljusrosa rosor bäst bara för att någon annan gör det. 

När jag scrollar instagram så slås också av en sån otrolig tacksamhet över att just ni, just de här fina människorna, har VALT att följa mig. Att skriva till mig – nå ut till mig utan att förvänta sig någonting tillbaka. En helt oegoistisk gärning BARA för att göra mig glad… Jag vill ju bara ge er en puss på munnen varenda en av er! Den finaste komplimangen jag kan få, är att jag på nåt knasigt vis fått ER att bli lite mer självsäkra pga mig… det är ju helt otroligt! För det är ju NI som gör MIG mer självsäker genom att vara levande bevis på att ni alla ser olika ut men är vackra på ert unika sätt – det ser jag ju varje dag med egna ögon! Dessutom att ni är så fina på insidan gör det ju inte sämre…

Så det här inlägget är tillägnat just till DIG. För att du är så fin just sådär som du är.

 

 
Kommentera - 33 kommentarer
Nästa artikeln Lotta på Liseber…
Föregående artikel Hatti hatti hatt…