Restaurangtips – Patagonia

Samma dag som Megan landade i Stockholm så fyllde hon år, av en händelse. Jag bokade bord på Patagonia på söder där vi skulle äta födelsedagsmiddag. Vi tog tunnelbanan till Mariatorget och google mapsade oss fram, svor åt telefonen som pekade fel och kom lite sent. Vi togs emot av en underbart gullig tjej som visade oss till bordet och gav oss menyer.
– Jag vill äta kött, sa jag.
– Varför då?
– Det känns kalasigt.
– Jaha, sa Megan och beställde något med ost.
Jag åt den godaste köttbiten jag ätit på väldigt länge. Äter nästan aldrig kött så tänkte att jag kunde passa på när jag väl var på restaurang.

Jag ska säga ärligt att det var den bästa middagen på länge. Restaurangen var halvfull (perfekt) tända ljus överallt och trevlig personal. Det där med service är nästan det viktigaste för mig när jag går ut och äter, näst efter maten. Otrevlig, oengagerad eller slarvig personal kan verkligen förstöra allt. Så vi var båda väldigt glada över det fina bemötandet. Och ja – maten var så jävla god. 10/10. 

Det känns som att jag äter ute ganska ofta men att faktiskt sätta sig ner med sin bästa vän på ett opretentiöst ställe och betala lite extra för en ordentlig måltid händer nästan aldrig. Det är lätt hänt att middagarna antingen blir svindyra och seriösa eller så blir de stressiga och spontana. I alla fall för mig. 

Ett tips kan vara att lägga undan en hundring för varje gång man inte äter middag ute trots att man varit nära. Lite som att man sparar de pengar man egentligen brukar lägga på cigg. Sedan väljer man ett datum och en vän och så bokar man middag på något härligt ställe. Typ Patagonia. Jag kan verkligen rekommendera dem. Känns som en restaurang man lätt blir stammis på, om ni förstår vad jag menar? Väldigt familjärt. Önskar att jag hade lite bättre bilder men min kamera laddade ur, såklart. Hur som helst så hittar ni deras hemsida här! Hälsa från mig också så kanske ni får lite extra kärlek. Eller inte. Vad vet jag. 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..