hm

Jag vet vad som är rätt och fel, och jag är solklar i diskussioner och feminism, rasism, klasstillhörigheter osv osv osv, och har inget emot att diskutera det heller. Men så kom jag och tänka på en sak. Ni vet när man träffar på en person som är emot invandrare av någon anledning? Och då tänker man ”nej men fyfan vilken obildad och instängd person”. Samma sak när man möter någon som tycker att de är fel att vara gay. Man tänker att dessa personer har vuxit upp i ett samhälle som redan bestämd vad de ska tycka, och att de helt enkelt följer normen och inte har en egen hjärna. Jävla idioter. 
 
Och så tänker jag, men vi då? 
 
Det är helt jävla skakande att inse att mina åsikter inte är mina egna på samma sätt som den obildade lantisens åsikt inte är hans egen. Jag har aldrig format min egen uppfattning. Jag har bara lärt mig vad som är rätt och fel. För jag, jag har vuxit upp i ett samhälle där jag lärt mig att det inte är något fel med att vara gay, att människor inte är olika pga hudfärg, och att klassskillnader är fel och borde upphöra att existera på alla plan. Jag har växt upp i ett samhälle som lärt mig att invandrare är välkommna till oss och att man aldrig ska stänga någon ute, och jag har växt upp i ett samhälle där man säger att alla kulturer ska omfamnas oavsett i vilket land man är i.
 
Jag tror på detta lika starkt som lantisen tror att homosexuella hamnar i helvetet. Jag är helt överygad om att invandrare i Sverige bygger upp, inte raserar, på samma sätt som lantisen tycker att de kan försvinna från vårt land för att de förstör vår kultur.
Jag har rätt. Han har fel.
Han har rätt. Jag har fel. 
 
Så vem är det som är hjärntvättad?