Svar

Hej! Jag hamnade på din blogg för ett tag sedan och läste om hur du gått tvåan i gymnasiet i Paris. Jag funderade på att gå tvåan i antingen Frankrike, Paris eller England i en svensk skola, men det blev inte av utav olika anledningar och nu går jag tvåan här i Sverige. En av anledningarna till varför jag inte flyttade var för att jag inte visste vilket land som skulle vara bäst för mig att flytta till. Jag skulle nog helst vilja flytta till Paris, men samtidigt kan jag inte franska och därför känns det som att språket skulle bli ett handikapp för mig. Jag kan däremot engelska och en del spanska (studerar det i skolan) och det känns som om det därför skulle vara enklare kommunicera med andra människor utanför skolan, om jag flyttade och studerade i Spanien eller England. Nu känner jag att jag vill flytta i trean istället, men jag kan fortfarande inte bestämma vart. Det känns dock fortfarande som att jag hellre vill till Paris och studera i svensk skola, men tvivlar p.g.a. att jag inte kan franska. Hur tycker du att jag ska göra? Jag känner mig förvirrad.

Hej! Jag förstår vad du menar, men kan inte relatera. Jag kunde lite franska innan jag flyttade och kände mig rätt bekväm. Många värdfamiljer som min, pratar inte engelska alls. De flesta fransmän pratar inte bra engelska.

med det sagt: jag hade en fördel, men jag var en av få som hade det. De flesta i min skola kunde faktiskt inte franska alls. Man hamnar i en familj och visst, det är väldigt jobbigt i början, men man lär sig så jäkla snabbt. Det flytet på efter två veckor utan tvekan. Det är så mycket lättare än vad man tror!!

Att inte kunna språket är absolut inget hinder. Värdfamiljen vet det och anpassar sig efter dig.visst, du kan flytta till London, ha jättekul och prata engelska, men du kommer inte lära dig lika mycket som man gör i Paris. Det är en utmaning och en jävla berg och dalbana men det är det BÄSTA valet jag gjort i hela mitt liv. Åk, för sjutton. Åk

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..