Om jag fick bestämma

Så skulle jag……

– Införa obligatorisk powernap i skolan. Fatta!! Alla skulle må bättre av 20 min paus.

– Börja senare på dagen. INGEN forskare stödjer tidiga skoldagar. Vi sover för lite. INTE för att vi sitter uppe och kollar på film hela nätterna utan för att vi pluggar som idioter och har ett socialt liv.

– Förbjuda rasism, nazism, viss extrem verksamhet. Går ju kanske inte direkt i praktiken men som Tyskland ha nolltolerans mot föreningar eller liknande som promotar detta. Till exempel: de moskéer som man VET har en skev verksamhet, där koranen tolkas på ett helt ”fel” sätt och där extremister samlas. Hur är det okej? Att vara rasist eller sexist eller homofob i tanken går ju inte att förbjuda, men det borde inte vara tillåtet att promota det.

– Tillåta exponering av kvinnobröst på sociala medier. Säger sig självt.

– Uppdatera rättsväsendet och se till att inget våltäktsoffer någonsin får frågan ”vad hade du på dig?”

– Höja straffen. Markant!! Vafan är grejen med att man kan mörda någon och chilla i ett nice rum för resten av livet, visserligen inlåst men vad är det för straff? 

– Införa livskunskap som ämne i skolan. Här skulle man ta upp bl. a följande: var man vänder sig om man har ångest, hur man hjälper någon som har en panikattack, hur man ska reagera i en katastrofsituation, civilkurage, var man vänder sig om man inte känner sig hemma i sin kropp, nolltolerans mot rasism, nolltolerans mot sexism, vad sexism är, vad vardagsrasism är, vad FEMINISM betyder, vad HEN betyder, SKILLNADEN MELLAN EN TERRORIST OCH EN MUSLIM (verkar vara jävligt svårt), religionsfrihet och yttrandefrihet till en viss gräns .. Dessutom UPPDATERA sexualkunskapen: inte bara förklara hur en man och en kvinna har sex, utan också hur män har sex med män och hur kvinnor har sex med kvinnor. Förklara homosexualitet som något som är lika vardagligt och accepterat som heterosexualitet. Förklara assexualitet.

– Längre luncher. Ingen hinner äta och ta en paus på 20 minuter kom igen

  1. Haha, satte mig ner på en kompis dator, ser att detta inlägget är uppe, ser bilden ryggar till lite men läser texten.

    Jag är 27, läst i princip allt man kan läsa om brottsbalken, religion och samhällsstruktur och jag måste säga att denna text: "- Införa livskunskap som ämne i skolan. Här skulle man ta upp bl. a följande: var man vänder sig om man har ångest, hur man hjälper någon som har en panikattack, hur man ska reagera i en katastrofsituation, civilkurage, var man vänder sig om man inte känner sig hemma i sin kropp, nolltolerans mot rasism, nolltolerans mot sexism, vad sexism är, vad vardagsrasism är, vad FEMINISM betyder, vad HEN betyder, SKILLNADEN MELLAN EN TERRORIST OCH EN MUSLIM (verkar vara jävligt svårt), religionsfrihet och yttrandefrihet till en viss gräns .. Dessutom UPPDATERA sexualkunskapen: inte bara förklara hur en man och en kvinna har sex, utan också hur män har sex med män och hur kvinnor har sex med kvinnor. Förklara homosexualitet som något som är lika vardagligt och accepterat som heterosexualitet. Förklara assexualitet."

    Var något av det bästa jag läst i mitt liv. Vet inte vem du är eller vad du gör, men fortsätt kämpa.

    Tycker själva bröstgrejen är lite konstig kanske, killar lever hela liv för att få se en söt tjejs bröst, så drar du upp tröjan på internet, där ingenting någonsin förvinner.

    Väl mött, /Baxxos på snapchat.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..