Lite svar

Hur kommer det sig att du tar antidepressiva?

Svar: för att jag har haft mycket problem med ångest och depression, helt enkelt. Tabletterna har hjälpt mig att återställa seratoninnivån i huvudet, ska gå på dem i några månader till!

Tjo,
jag går ettan på KG och panikstressar över allt vad som heter betyg. Jag känner mig så töntig men på KG är det alltid bäst som gäller. Det finns inget som är nämnvärt under A men trots det skiter jag ofta i att plugga. Jag vet inte, jag pendlar mellan att betygen är viktiga och mellan att betygen inte är det. Det får mig lugn att läsa om att min hälsa är viktigare än så som du skriver. Men till vilken grad gäller det här egentligen? Var går gränsen? Kan en skita i plugga, får en det. Fasen vad svårt.
Olivia, har du bra betygen? Och viktigare, är du nöjd med dina betyg? Tell me

Svar: Hejsan! ANDAS! Betyg är absolut inte allt. Det går alltid att plugga upp. När du väl känner typ: "jag pallar inte mer jag HOPPAR AV", så gör ingenting. Utgå då från att du inte ska plugga alls på två veckor och skit i konsekvenserna. Chilla lite. Och då blir allt som du pluggar ett plus. Förstår du hur jag menar? Om du utgår från att du inte pluggar alls, blir alla timmar någonting bra, istället för att tänka att du ska plugga tio timmar och så mår du dåligt när du bara pluggar i sju.
Hälsan är viktigast. ALLTID. Och var inte rädd för att säga det till dina lärare! "Hej x, jag håller på att gå in i väggen. Jag måste få lämna in uppsatsen en vecka senare". De måste respektera det. Ta alltid hand om dig själv i första hand. Puss


Hur får man någon att förstå VARFÖR man är feminist? För mig är det en självklarhet att vara det, men det är inte många som fattar det…utan får fortfarande konstiga blickar trots att jag förklarat mina anledningar till det! Varför är du feminist, hur skulle du förklara det ordet m.m.?
Tycker du verkar vara en vettig tjej men bra kunskap, kanske du kan upplysa det här lite

Svar: genom att fråga en person (som inte är feminist): "är du för att kvinnan och mannen ska vara jämställda, socialt, politiskt och ekonomiskt?" Om denne svarar ja, så är denne feminist. Denne kan också kalla sig "jämställdist" om denne sover bättre på nätterna då, men det är exakt samma sak. Fast ändå inte.. Feministen fattar att kvinnorna har mindre och männen mer, jämställdisten vill bara fördela allting lika från och med nu.

Jag är feminist för att jag vill leva i en värld där jag kan vara exakt hur jag vill utan att någon ifrågasätter mig pga mitt kön. Det är exakt så enkelt.

Tror du att man kan bara ligga med en kompis utan att det blir någon grej? Jag har en killkompis och båda vi är oskulder samt lite smått taggade på varandra. INTE kärleks mässigt. Tror du att det skulle förstöra vänskapen?

Svar: Ja och nej. Beror helt på vilken slags relation ni har. Sex kan förstöra er vänskap, absolut. Jag skulle nog säga att du måste vara beredd på vad du kan förlora, för ingenting är egentligen detsamma efter man har legat. Eller, jag har iofs legat med en kompis, och det var launa för mig men inte för honom. Tänk över det noga liksom.

DOCK: om du ska förlora oskulden till någon är ju din bästa vän perfekt. Det är ju det bästa. Båda är kanske lite osäkra, lite blyga, men om ni känner varandra bra så är det guld. Man ska vara trygg i sig själv och med den man ligger med. Då blir det ju mer en testgrej! Äh, jag vet inte. Använd kondom bara. Och var HELT säker på att du vill ligga innan du kör!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..