Sommartips

Sommaren är inte slut. Jag upprepar mantran nästan lite desperat för mig själv. Sommaren har alltid gått för snabbt, men den här gången har jag faktiskt tid kvar att njuta. Vem har inte det? Oavsett jobb eller semester skiner solen och för att göra det bästa utav veckorna som är kvar tänkte jag lista lite inspirerande tips (mest för att jag själv ska följa dem). Here we go!

Nu menar jag inte den vanliga, trötta "vi köper ett paket jordgubbar och en Box vin"-grejen. Jag menar en organiserad, planerad picknick. Ett litet knytkalas där alla lagar mat i förväg och har med sig ordentliga högtalare, kortspel, filtar och varma kläder. Att bara sitta i timmar och äta, prata och mysa må ju vara det bästa som finns. Helst nära vattnet.

Man underskattar alltid platsen man bott i hela sitt liv. Som Stockhom, för mig då. Jag bockade av alla turistattraktioner när jag var liten men har jag egentligen sett allt? Var på Skansen med min lillasyster och älskade det, haha. Så gör en utflykt! Dra med pojkvän/flickvän eller bästa kompis till gröna Lund eller Skansen, ta båt till någon närliggande ö eller åk ut en bit utanför Stockholm för att komma ut i naturen. Samma gäller ju för andra städer i Sverige men de har jag inte så stor koll på. Lek turist och kolla in olika attraktioner för de som aldrig varit i din stad, och gör dem igen. Extremt underskattat verkligen

1 HÄR // 2 HÄR // 3 HÄR

De flesta har väl (om ni är som jag) redan gjort av med budgeten för sommaren på resor och liknande, men ni som inte har det… Spara pengarna!! Finns ingen bättre tid att shoppa än slutet av sommaren, då det är rea och då man dessutom känner dig sugen på att uppdatera garderoben till hösten. Känner ni igen er? Den där impulsen av att "skapa en ny version av sig själv" så fort sommaren är över. Nyår kan slänga sig i väggen, det är på hösten vi är redo för förändring. Slängde in några snygga klänningar från Nelly som är på rea om ni ville ha lite inspiration!

1 HÄR // 2 HÄR // 3 HÄR

Jag ska inte lura er. Jag hatar att träna. Alltså, jag avskyr det. Men för ett år sedan kunde jag faktiskt hitta en bra rytm. Kanske framför allt för att det var sommar. Gav mig ut på en timmes runda på Gärdet och gillade faktiskt att se hur jag kunde springa längre och längre utan att bli andfådd (läs: få hjärtinfarkt). Sommaren är den perfekta tiden att hitta "lugnet" i träningen; att träna för att bli stark och må bra, inte för "beach2k16". Det kliar lite i musklerna när jag hamnar på sport-avdelningen på Nelly.

Kanske inte det mest originella, haha. Men det är så himla nice att dra ihop ett gäng efter jobbet/skolan/vad man nu pysslar med och sätta sig på klipporna vid Kristineberg och laga mat. Ta med en engångsgrill, korv, grönsaker, chips och öl och prata om vad man gjort i sommar, sedan promenera hem. Fasiken, får mig att längta efter Sverige.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..