Q/A – Blandat

Olivia vad gör man när man verkligen inte orkar mer? När man har försökt orka i flera år och tampats och brottats och bara verkligen inte orkar mer? Jag går på antidepressiva, jag har psykologkontakt, jag får stöd från min bästa vän, jag har en strukturerad vardag med jobb och plugg osv, men inget känns bättre ändå. Vad gör man när man inte har någon familj kvar och man känner sig ensammast i världen? Vad gör man när ens vänner inte orkar med ens destruktiva leverne längre? Jag har aldrig haft en seriös tanke på att ta livet av mig då jag vet att SAKER BLIR BÄTTRE. Men när? På sistone har allt eskalerat och det kryper i mitt skinn och jag är så tom. Jag VILL INTE MER. Jag klarar nog inte mer. Jag är expert på att hantera min psykiska ohälsa då jag dragits med den sedan jag var nio, alltså i elva år. Men nu fungerar ingenting längre.

Svar: Åh, vännen. Jag vet inte. Det är hemskt, det suger, det gör jättejätteont och man tror att man aldrig kommer bli glad igen. MEN: Det blir man. Det blir faktiskt bättre. Det absolut enda man måste göra när man känner sådär, är att fortsätta gå hos psykologen och härda ut. Det kanske tar ett år, men en dag kommer du verkligen förstå att det var värt det. Att det var värt att hålla ut, liksom. När jag träffade Hampus var jag också i en enda röra, men från och med den där kvällen vi sprang in i varandra så bara föll allt på plats. Någon dag, i framtiden, kommer du fatta precis varför du lever. Och jag lovar att den dagen kommer att vara den bästa i ditt liv. Du vill fortsätta orka för just den dagen. Den kommer. Håll ut bara. Och hör av dig till mig eller till någon annan om du känner att det är outhärdligt.

Hej Olivia!

Om du skulle skriva ett gymnasiearbete i år, vad skulle du då skriva om? Inriktning samhällskunskap.. Tror många skulle uppskatta dina kloka idéer! Kramar

Svar: Grrrrlll I don’t know. Jag skrev om Vietnamkrigets påverkan på USA. Det var kul, men ganska tråkigt. Välj något som inte är för svårt, men som du brinner för. Tror det bästa är att välja ett ämne där det finns MASSA information. Så att du slipper sitta där och ha ångest över att du inte hittar något nytt. Exempel på arbetens som mina kompisar skrivit:

1. Polisvåld
2. Barnarbete
3. Hur kvinnor porträtteras i media

Det finns så mycket intressant att skriva om men välj noga och se till att det inte är för stort heller. Och viktigast av allt för helvete BÖRJA I TID.

jag har panik, alla mina vänner har egna små gäng så när jag umgås med dem är det antingen på tu man hand eller tsm med deras gäng som man aldrig riktigt kommer in i. Nu till hösten ska typ alla flytta, jag kommer ha en person kvar i gbg där jag bor. Jag tror inte jag kommer överleva hösten, alltså på riktigt. tänkt på att ta mitt liv så många gånger, främst pågrund utav ensamhet. jag ligger med massa killar och gör allt för bekräftelse men inget räcker för mig, jag vet inte vad jag ska göra. behöver komma ifrån denna stad men är för feg för att flytta själv och vet inte hur jag skulle få vänner i en ny stad. vad hade du gjort?

Svar: Hey. Usch, era kommentarer gör mig verkligen ledsen ibland. Vill bara bjuda upp er alla till Stockholm så kan vi ha en fet fest tillsammans.
För det första; du överlever. Som jag sa i första kommentaren så kommer man liksom inse en dag vad fan det är man håller på med och varför man ska leva. För det andra; FLYTTA. Genast!! Till Paris! Eller London! Eller Stockholm! Hyr in dig i ett kollektiv! Ta ett jobb på en bar! Ingenting kommer bli bättre om du inte försöker. Gör det bara. Sedan kan du sitta där i Stockholm och kanske ångra dig lite, men då har du gjort det. Försök, gör allt du kan för att skapa något nytt. Vänner finns det massor av i hela världen. Flytta till Stockholm! Häng med mig! Jag tar gärna emot dig! Och gå för sjutton till en psykolog. Alla behöver prata med någon för att reda ut sina tankar. Ta tag i det. Och hör av dig om du vill ha hjälp med något.

jag ska böeja gymnasiet nu, och ja har många ”bekanta” vänner, men har annars bara en kille som bästis. Jag vet liksom inte vem ja ska fråga om ja vill ut eller träffa..HUR gör jag ett stort kontaktnät i ettan? Får vänner som man fakriskt hör av sig till på vardagar…känns så svårt. Är sådär negativ som du skrev att su också var till mig själv, och jämför hel tiden 2. Känns som allt det du skrivit är skitbra för en själv, MEN, det känns inte alls som alla tänker sådär, vilket gör att om man blir sig själv föör mycket, så kanskw inte folk gillar en? För alla dras ju till människor som festar, e snygga o festar järnet.

Svar: 1. För att få ett kontaktnät pratar man med folk. Ta tag i närmsta människa och fråga om vägen till matsalen, ge komplimanger (!! alla älskar komplimanger) ta plats, fastän det kan vara läskigt, och hör av dig. Fråga om Facebook eller instagram. Var närvarande, liksom. 2. Alltså såhär är det, du kommer att leva med dig själv resten av livet, inte med dessa andra människor. Fuck dom. Alltså FUCK. DOM. De kommer döma dig vad fan du än gör, så du kan lika gärna göra det bra. Var du. Bara du. Och ja, folk kanske dras till människor som festar och är snygga osv osv men det där håller i cirka 2 år sedan kommer dessa föredetta partyprissor stå där med konstiga kompisar som bara vill utnyttja för bord och då är det de som faktiskt brytt sig om sig själva och gått på INTELLEKT som har nice vänner. Jag vet att det suger när man är sådär ung, men jag lovar dig, det kommer. Fokusera på dig. Hitta kompisar som är snälla. Jag älskar snälla människor. Att vara snäll är det bästa som finns.

Är du och Hampus fortfarande tillsammans?

Svar: Nej, vi har gjort slut. 

  1. Men ååhh jag blir så glad av att läsa det du skriver!! Du är så klok och verkar verkligen som en riktigt fantastisk person. Så himla bra av dig att ge tips och svara på sånt här. Jag vet att du själv kanske har det jobbigt men tanke på sista svaret och det du skriver och jag hoppas verkligen att det blir bättre snart och att du mår bättre! Tack för en väldigt inspirerande blogg ♡

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..