Alla terrorister är muslimer

Detta är kalles svar till mitt konstaterande ”alla män är inte sexister men alla sexister är män”. Jag vet inte riktigt hur jag ska svara på den här kommentaren faktiskt, om jag ska vara övertydlig eller ta det till en mer intellektuell nivå? Hm. Ja, okej, eftersom mannen vill kalla sig ”Kalle Anka” antar jag att intelligensnivån eller viljan att förstå inte är extremt stark, så vi kan väl ta det lite från början.

Vad är en terrorist?

Klicka på bilden för att komma till wikipedia-sidan.

Om jag ska vara förstående och tålmodig med dig, kalle, så kan jag försöka lugna dig med detta; du är inte den enda som tror att alla muslimer är terrorister eller att alla terrorister är muslimer. Långt ifrån den enda, faktiskt. Det är inte ditt fel att det är så. Det är medias fel, och västvärldens, och våra hjärntvättade, rasistiska skallar. Det är omständigheternas och världens fel. Det är omgivningens rädsla för att förlora sin makt som får dig och många andra att slänga ur sig sådana här påståenden. Det är okej. Det som inte är okej är när du, och många andra, fortsätter slänga ur sig dessa påståenden trots att någon vänligt men bestämt förklarat varför du tycker som du gör.
För alla terrorister är inte muslimer.
Jag upprepar:

Alla. Terrorister. Är. Inte. Muslimer.

Att generalisera en priviligerad grupp är aldrig farligt. Att generalisera en redan generaliserad och föraktad grupp är däremot mycket farligt. Det är att sparka nedåt. Det är att spä på fördomar och förryckt. Och dessutom är ditt påstående helt och hållet osant; enda skillnaden är att när en vit person genomför ett attentat av något slag så är hen psykiskt sjuk/offer för mobbning/tillfälligt galen. Vita personer kommer aldrig att kallas för terrorister för media styrs av västvärlden aka vita. Kolla bara på våldtäktsmannen Brock Turner som konsekvent omnämns som ”universitetseleven och simmaren Brock Turner” när han borde kallas för det han är: våldtäktsman. Brottsling. Avskum. Men han är vit, så han kommer undan.

Generalisering av priviligerade grupper skadar ingen. Det kanske skapar frustration hos gruppen i fråga, men det skadar ingen. Att generalisera en privilegierad samhällsgrupp är också ett uttryck för frustration och ilska. Jag säger till exempel att jag hatar män, och därmed generaliserar jag, men vad exakt är det som händer? Några män blir kränkta och ledsna? Att som man säga ”jag hatar kvinnor” leder däremot till våld och förryck, ibland mord. Att säga att man ”hatar invandrare” leder också till våld och förtryck och ibland mord. Att generalisera en redan föraktad grupp eldar på rasismen och sexismen.

Någon sa ”men vaddå, om du hatar män får väl jag hata kvinnor. Om du hatar mig får väl jag hata dig?” NEJ det får du inte. För min ”sort” har inte kollektivt förtryckt dig. Min ”sort” har inte kollektivt gjort dig illa. Du kanske har blivit riktigt illa behandlad av 10, kanske 100 kvinnor, men det är fortfarande inte ett systematiskt förtryck.

Så nej, du får inte generalisera muslimer. Eller invandrare. Eller kvinnor. Du får generalisera vita personer och du får generalisera män och du får generalisera cis-personer. Annars bidrar du aktivt till att upprätthålla strukturer som, ja, dödar.

Frågor på det eller

 1. Jag vill bara säga: heja, heja!! Både detta inlägg, men främst ditt inlägg om att hata män. Jag hittade till det inlägget via en bekant som länkat på sin facebook-sida, flera av kommentarerna där löd i stil med: så bra förklarat! Och det ska du verkligen ta till dig, du förklarar för människor på en nivå som är lätt att förstå, för alla.

  Jag tycker nämligen att vi ibland gräver in oss själva i diskussioner, eftersom vi använder termer och formuleringar som vi själva förstår väl, men det innebär inte att alla förstår. En kan nog snabbt dra slutsatsen att personer som är smygrassar och undertecknar med ”Kalle Anka” inte riktigt hänger med i en sådan typ av diskussion.. Speciellt inte eftersom dessa diskussioner eller artiklar också innehåller tankar och formuleringar som går i flera steg, ex du måste veta X för att förstå Y. Så, jag vill mest bara ge dig en stor eloge för jobbet du gör här! Det behövs, och du är bra.

 2. Han har en poäng… för sexister är även kvinnor och antirasister ser ofta skillnad på hudfärg och gener.

  Se på vänsterpartiet… som sorterar bort baserat på medfödda gener.
  A har högre andel högutbildade än Tyskland… men kvalitén på de amerikanska studenterna är mycket lägre… för de läser vidare i astral kommunikation, genusvetenskap, religion, litteraturhistoria eller konsthistoria, och annat som man inte har någon nytta av när man löneförhandlar på McDonalds.

  Vänsterpartiets Internfeministiska handbok är skriften som förklarar deras feminism, utan ljuget om att feminism skulle sträva efter ”likabehandling”

  Källa: http://www.vansterpartiet.se/assets/Internfeministisk-handbok-för-tryck.pdf

  Sid 29:
  ”Stadgarna säger att ”Kvinnor ska vara representerade i valda organ och på förtroendeposter med minst 50 procent om inte synnerliga skäl förhindrar detta” (§ 21). Det innebär att man kan välja styrelser med enbart kvinnor eller med en majoritet kvinnor men inte styrelser med en majoritet män.”

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..