var ska man bo i Paris?

Fick en fråga från en läsare som undrade var man skulle bo i Paris om man ville ha mysiga kvarter i närheten SÅ tänkte tipsa lite om områden! Jag tycker man ska hyra en lägenhet på Airbnb om man åker dit, eftersom hotell är så himla dyrt.

Le Marais (Metro: Saint Paul): Dyrare ställe men underbart område! En stor favorit för mig. Här ligger de gamla (och nya) ”judekvarteren”. I kvarteret hittar du massor av vintage-butiker, falafelställen och mysiga caféer. Ta en promenad runt Place de Vosges och ät en dyr middag på ”Chez Janou”, som var mina föräldrars stammisställe när de bodde där. Om ni vill bo på hotell så kan ni boka in er på Hotel Bourg Tibourg, där ni får 15% rabatt på er bokning om ni uppger mitt namn. Besök gärna La Favorite och ta en kaffe, älskar det stället!

Montmartre (metro: Pigalle) : ÄLSKAR Montmartre. Här låg de gamla horkvarteren och än idag kantas gatorna av sex-shops och strippklubbar, men om du går upp mot Sacre Coeur så hittar du massor av mysiga caféer och restauranger. Jag älskar personligen Rue Des Abesses, trots att det är lite turistigt. Fortsätt på Rue des Abesses och sväng till höger när ni kommer till slutet av gatan så kommer ni till slut till Marcel där ni kan äta en grym brunch. (Om ni vill kan ni gå in till en sex-shop och be om ”poppers” som är en laglig drog i Frankrike. Andas in vätskan genom nästan så blir du hög i ett par minuter haha. Det är helt och hållet ofarligt men smaka för guds skull inte på vätskan)

Saint German (metro: Saint-German-des-Pres) Detta område!!!! Åh. Kika gärna in på Café de Flore, som är ett av Paris äldsta och mest kända caféer där otaliga författare och filosofer hängt under sin tid. Men jag skulle inte rekommendera er att sätta er där. Det är extremt överprisat och turistigt. Gå istället förbi caféet och sväng vänster vid kyrkan. Om ni letar er in i gränderna där, och har kyrkan på höger sida om er, kommer ni plötsligt till det mysigaste kvarteret i Paris. Det var min mamma som visade mig det. Det är helt fantastiskt, ena sekunden går i omkring mellan betongväggar och i nästa öppnar sig en liten korsning med caféer, butiker och restauranger. Fortsätt på gatan och ät middag på La Palette, där du hittar fransk mat och franska bordsgrannar. Men kom i tid, för det brukar bli fullt ganska snabbt! Hyr en lägenhet en bit bort från de mysiga kvarteren så blir det inte lika dyrt.

Quartier Latin (metro: Saint-Michel): Här hittar du det välkända universitetet Sorbonne som ligger i närheten, och kvarteren runt omkring är hur mysiga som helst. Här är det svårt att ge några tips, men om ni utgår från metrostationen Saint-Michel så är det bara att promenera runt och hitta era favoritställen. I närheten ligger också Jardin du Luxembourg som är en välkänd park man kan promenera runt i, och Panthéon som ni måste se.

vänster: ett cafe på Rue des Abbesses.
höger: café Marcel

LOADING..