dagen till ära – feminism i repris

Kvinnodagen idag! Vilken fantastisk dag. Jag älskar att se mina flöden svämma över med vackra quotes, texter eller bilder på starka och fina kvinnor och icke-män. Systerskapet gör mig så fruktansvärt varm i själen.

För två år sedan skulle jag skrivit en lång text om feminism och jag skulle förmodligen fått massor av knäppa kommentarer om varför feminism inte behövs eller liknande. Idag känner jag att jag inte behöver utveckla mig särskilt mycket. Vi som hänger på den här bloggen är nog vettigare än så, vi behöver inte en ny genomgång. Så jag ska inte sparka in en öppen dörr.

Men jag vill gärna prata lite om just den här dagen. Den ger oss alla ett fantastiskt tillfälle att verkligen stanna upp och vända oss mot varandra, se på varandra, förstå varandra. Det är ett fantastiskt tillfälle att hämta styrka från alla kvinnor i världen som just idag samlas på alla möjliga olika sätt och står enade mot all orättvisa. Och det är ett fantastiskt tillfälle att, tillsammans med dina systrar, känna stolthet över att vara kvinna. Över att vara tjej. För visst är det ändå fantastiskt? Visst är vi ändå fantastiska?

Jag älskar kvinnor, tjejer och flickor. Jag tycker vi är bäst. Vi är så otroligt smarta, drivna, vackra och kloka. Och när vi förstår det och sällar oss till varandra blir vi starka. Jag kommer förmodligen inte leva till den dagen då vårt samhälle är jämställt, men kanske (bara kanske), så kommer min lillasyster göra det. Eller mina döttrar. Jag ska ägna mitt liv åt att slåss med näbbar och klor för att de ska växa upp utan att bli ifrågasatta. För att de ska växa upp och vara stolta och starka. Tänk vilken fantastisk dag det kommer vara, när kvinnor behandlas som människor.

Hur som – dagen till ära tänkte jag samla alla mina feministiska favoriter i detta inlägg. Enjoy!

1. Att hata män – ett inlägg om hur manshat är helt okej. HÄR .

2. ”Kära pappa”

3. Feminismen som gick för långt – ett inlägg jag skrev när jag var sexton/sjutton om hur självklar feminismen borde vara. HÄR .

4. Malala. Bc duh.

5. Jämställdist eller feminist? – inlägg HÄR

Nu har ni massor att läsa och kika på! Vi hörs lite senare, puss

  1. Det är så viktigt att sådana som du finns! Dock så tror jag dom att OM samhället någonsin blir jämställt är det våra barnbarnsbarnbarnsbarnbans ban som kanske får se det tyvärr :/ Det är ju så mycket som vi måste göra i vårt samhälle och vi får så mycket motstånd så det kommer nog ta flera generationer innan samhället blir jämställt! Men vi måste såklart slåss och uppfostra våra barn på ett bra sätt så fortsätter det så i generation efter generation tills tillslut så har alla generationers kämpande lönat sig! (Förlåt om jag lät som en dream-killer nu! ❤)

  2. Jag älskar dig<33 med dina texter har du satt ord på mina tankar, din blogg är så viktig och jag är så glad att jag hittade den!!!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..