brasserie balzac – paris mitt i stockholm

Brasserie Balzac 
itemprop=image
odengatan 26 
Stockholm 

Här om veckan bestämde jag och Joanna oss för att testa på ett nytt AW-ställe, som jag nämnde här på bloggen. Jag googlade runt lite innan jag hamnade här, ett relativt känt ställe som jag aldrig besökt. Blev glatt överraskad av stället!

Det är alltså en resturang/bar (dj på helgerna) med franska vibbar. Jag älskar brasserier, de får mig att känna mig hemma. Stämningen var avslappnad, bartendern stannade gärna upp och pratade lite med gästerna, och folk satt både och åt och tog en öl efter jobbet. Jag som älskar Paris kunde ju inte låta bli att älska detta ställe också. Tog med Paula och Maja dit för lite drinkar och ostron, så nice. Det är relativt dyrt, men inte så att man tuppar av. Dessutom tycker jag att man kan betala för ‘känslan’, om ni förstår vad jag menar? Hit vill jag gå med höga klackar, rött läppstift och ett kollegieblock under armen, lite stereotypiskt sådär. När jag saknar Paris extra mycket ska jag gå hit och sätta mig i baren och låtsas att jag befinner mig på ett brasserie vid le Marais. Ni kan säkert se det framför er.

Finaste vännerna.

Om ni känner för att gå dit en sväng så skulle jag rekommendera fredag, då stället blir lite mer stökigt. Sätt er i baren och beställ husets vita, mingla med folk på stolarna bredvid eller bara njut av att atmosfären. Om ni ser en blond kille med glasögon bakom baren, hälsa från mig! HÄR hittar ni deras hemsida. Puss!

  1. Hej!
    Tycker mycket om att läsa vad du skriver. Tycker ofta du romantiserar de tommaste av ögonblick och hemskaste av känslor på ett naivt, befriande sätt. Generellt sett så är du väldigt språksäker men just uttrycket stereotyp har du fått om bakfoten. Det finns alltså inget som är ”stereotypiskt” – det är stereotypt. Ville bara säga det. Keeponrockin, tjoo

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..