Jag är framtiden

Detta är till oss.

Till min lillasyster som är tre år. Till min andra syster som är sexton. Till alla er som läser denna bloggen, till er som är ledsna, frustrerade, irriterade och jävligt trötta på patriarkatet.

Det är fan tröttsamt att vara kvinna. Allt ligger i de små jävla detaljerna. Som att någon frågar ”bor du med din pojkvän?” på en arbetsintervju. Eller att en kille automatiskt antar att han ska betala för middagen. Eller för alla de gånger jag har hört ”men gumman, kan du tjäna pengar på din blogg då? Klarar du dig?”.
För alla de gånger jag inte blivit tagen på allvar för att jag är snygg, lång och smal och därför placeras in i en viss kategori av tjejer. För alla gånger en främling frågat mig om min sexuella läggning. För alla gånger jag har blivit avfärdad, ignorerad och nonchalerad av män på grund av att jag bara är en nittonårig liten tjej.

För alla gånger vi har blivit tillsagda att hålla oss till kvinnogrejer. För alla gånger vi har hört att vi ska se naturliga ut, men att vi ändå måste sminka oss. För alla gånger vi har avstått från en extra portion. För alla gånger vi har tvekat att köpa en kjol för att den är för kort. För alla gånger vi hört att glitter och rosa är ‘tjejgrejer’ och alltså löjligare.
För alla gånger vi har blivit föremål för skitsnack eller trakasserier. För alla gånger vi har förlorat rätten till vår egen jävla kropp. För alla gånger vi har blivit tafsade på av män som inte förstår att vi inte är objekt. För alla gånger vi har blivit kallade lesbiska när vi inte vill ligga, och hora när vi vill det. För alla gånger vi har blivit hatade av män.

Detta är till oss. En liten påminnelse när allt känns jobbigt.
Du är framtiden. Framtiden tillhör kvinnan. Framtiden tillhör oss. Och framtiden är rosa, glittrig, lättklädd och vacker. Den är alla möjliga olika färger, former och språk.

När jag vill lägga mig ner på köksgolvet och gråta för att jag är så trött på män så ska jag komma ihåg jag oss.
Att vi har varandra. Och hur tröttsamt det än är att vara kvinna så är jag så otroligt stolt över att vara född till det. För hur mycket skit jag än tar från 30 – åriga banksnubbar som ser på mig som om jag var en uppstudsig liten unge så spelar det egentligen ingen roll. Inte längre.
Detta är till dig som ser ner på mig och det jag gör. Till dig som vägrar lämna plats till den som är din nästa. Här kommer en liten påminnelse som kan vara bra att minnas.

Jag är framtiden.

LOADING..