REKLAM: För det vidare

REKLAM: Inlägget innehåller en sponsrad video

Lärare är typ det finaste vi har i världen. Det känns som om det borde vara det mest prestigefulla yrket någonsin. I många länder är det ju också det, prestigefyllt. Men här i Sverige, till exempel, känns det som om lärare har fått ett så sjukt dåligt rykte. Förmodligen eftersom eleverna inte har någon respekt, så yrket blir slitsamt, jobbigt och frustrerande. I alla fall är det vad vi ser.

Till 2019 kommer det behövas 60.000 nya lärare i Sverige. Fattar ni hur många det är? Det känns egentligen helt omöjligt, men Skolverket driver nu en kampanj för att fler ska bli intresserade av yrket. För trots att det kanske ser jobbigt och motigt ut att vara lärare, så måste det ändå vara ett av de finaste yrkena som finns. Att få följa och forma barn och unga, och veta att när de växer upp så kommer de bli de människor du lärt dem att bli. Jag kommer själv vara förevigt tacksam till min högstadielärare Lena, som var den första som fick mig att verkligen tro på att jag kunde bli författare en vacker dag. Jag kommer bära med mig hennes råd, lärdom och hjälp i resten av mitt liv. Hur fint är inte det?

Kika gärna på filmen om ni vill bli lite glada. Jag kände mig väldigt upplyft, i varje fall. Puss på er!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..