fem tips för ett billigare Paris

Skrev denna artikeln för ett tag sedan men det blev ingenting av den, så tänkte lägga upp här! Vet att många av er har varit i eller vill åka till Paris, men ofta säger ekonomin nej. Paris behöver inte vara svindyrt trots alls, om man bara vet var man ska. Här är fem tips!

1. Skippa metron och hyr en cykel

Det är svårt att missa de utplacerade cykelstationerna i staden, som inte befinner sig längre än 300 meter från varandra. Hyr en cykel i 24 timmar för cirka 2€ och var redo att hamna vilse i storstaden; det är trots allt så du upptäcker den.

2. Undantag för inträde

Det finns en anledning till att köerna utanför Paris mest kända museum ibland är milslånga. Tyvärr är inträdet också ofta väldigt dyrt. Men misströsta inte, det finns vägar runt. Många museum är gratis för lärare och för de som är under 26 år. En del utställningar är även gratis den första söndagen varje månad, och vissa museum har reducerade priser en timme innan stängning.

3. Frukost to-go

Ingenting lockar väl mer än en nybakad croissant och en rykande kaffe på ett cafe nära Eiffeltornet? Tyvärr kommer man inte undan särskilt billigt om man inte vet exakt var man ska gå, och till och med då kan det vara dyrt.

Leta istället upp närmaste bageri och köp en kaffe och croissant på vägen. Sätt dig vid Eiffeltornet, eller i närliggande parken Champs de Mars, och avnjut din frukost utan att ha dåligt samvete för ekonomin. En croissant, som kan kosta 30 kronor på ett cafe, kan gå för några enkronor på ett vanligt bageri.

4. Middag för två

Var det romantiken som lockade dig till Paris? Skippa då restaurangen! Det kan vara oerhört svårt att hitta rätt, och ofta går notan på mycket mer än vad man trodde. Hett tips: promenera, eller ta cykeln, till Republique och leta er ner till Saint-Martin-kanalen. På vägen inhandlar ni en flaska vin, ost, baguette, chark, frukt eller vad ni nu är sugna på. Sätt er vid kanalen, duka upp middagen och känn er mer parisiska än någonsin. Är vädret behagligt kommer ni garanterat vara omgivna av andra parisare som tänkt i samma banor. Efter middagen kan man promenera till baren/restaurangen/klubben Comptoir Général, där ingen kväll är den andra lik.

5. Shoppa vintage 

Få städer i världen lockar till shopping lika mycket som Paris, men om man inte vet var man ska kan det vara oerhört dyrt med en ny garderob i modestaden. Ta dig till metrostationen Saint Paul, gå upp gatan vid café la Favorite och fortsätt till Rue Rosiers. Där hittar du inte bara stans bästa falafel, utan också små gömda vintagebutiker där du kan fynda otroliga guldklimpar för under hundralappen. Lämna Frankrike med en proppfull resväska och landa i Sverige utan ett uns av ångest.

  1. Hej Olivia! Jag funderar på att söka till ssp i tvåan. Jag är redo med betygen och är mentalt förberedd.. men personliga brevet??? Jag har lyssnat på ditt och hannas avsnitt om paris och där säger ni att man ska säga vad man tror paris kan ge en som inte stockholm kan och att man är redo och självständig. Men lite mer konkret och utförligt. SNÄLLA!!!! Skulle vara så jävla skönt om du gav en liten guide inom det och kanske berätta ungefär vad du skrev ???<33 puss

  2. Heej Olivia, kan inte du göra ett inlägg om dina sommarplaner och typ tips på vad man kan göra i sommar både utomlands och i Sverige? Hade vart kul att läsa om! Kram

  3. Heej!! Först och främst måste jag bara säga att under vissa ångestfyllda dagar var det just DIN blogg och DINA texter som hjälpte mig. Tack för det<3

    Nu till min fråga: hur lätt respektive svårt är det att köpa alkohol i Paris? Jag o min kompis ska dit nu i sommar men båda är under 18:/ Kan man köpa alkohol på en vanlig affär eller ett lokalt café?
    Har för mig att du skrivit lite om detta innan, men nu när jag letade hittade jag inget! Förstår om du inte vill svara, kanske liteeee opassande fråga, men skulle verkligen uppskatta om du tog dig tiden!
    Kram!!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..