Söndag – prestationsångest och facebookgruppen

Hej på er!

Höll nästan på att säga god morgon, haha. Jag sitter på Il Café med Paula och dricker kaffe, så det känns lite som om vi har startat dagen precis. Själv vaknade jag vid tio och låg kvar i sängen till klockan 3, bara för att det var så sjukt skönt. Har bäddat med två (2!) duntäcken, ett tungt överkast och massa kuddar samt öppnat fönstret, så det var nästan orimligt skönt att bara ligga där och tänka och hålla värmen under täckena. Njöt ju.

Det var skönt att få tid att tänka lite. Förra veckans ångest ligger kvar runt hjärtat som smörpapper, inte så allvarlig, men ändå märkbar. Jag vet inte riktigt vad det är egentligen. Sommarångest? Höstångest? Tillbaka-till-verkligheten-ångest? Jag vet inte.

Ibland undrar jag om jag har tagit mig vatten över huvudet. Med mitt jobb, med bloggen, med boken, med alla mina livsplaner. Jag kanske är för ung för att hålla igång såhär, jag kanske inte är redo att starta en karriär? Jag kanske borde jobba på ett café och röka gräs och gå på rave? Hm.. nja, kanske inte så. Jag vill ju det här. Jag vill ju vara bäst på allt. Jag vill ju framåt hela tiden. Men ändå. Är jag lat? Är jag ointresserad? Är jag deprimerad? Är jag för ambitiös, eller inte tillräckligt? Många frågor. Jag har bokat in ett möte med min psykolog för att försöka få lite svar, i varje fall. Får se hur det går.

Det är jobbigt med vardagsångest som man inte riktigt kan ta på. Ingenting är fel, men allting känns konstigt. Som när man kalkylerar av en bild och sedan flyttar på kalkylen någon millimeter och så ligger alla linjer och skisser fel, men inte helt fel. Konturerna ligger utanför verkligheten. Förstår ni vad jag menar, eller pratar jag bara strunt? Brukar ni också känna så? Jag vet inte riktigt vad man ska göra åt det, egentligen finns det nog ingenting att göra förutom att vänta ut det. Det kan väl kännas svårt men tids nog försvinner det faktiskt. Ångest varar inte för alltid. Som tur är. Imorgon startar en ny vecka, och jag ska göra mitt bästa för att fokusera på jobb och inte stressa över livets alla mysterier.

Spegelselfie innan jag tog mig ut

Ja, det var dagens förvirrade tankar. Nu till andra, lite roligare saker. Facebookgruppen. Vad kul att ni tyckte att det var en bra idé! Jag har fixat och trixat lite med den och tänkte att vi kunde köra igång redan nu. HÄR hittar ni länken till gruppen, vet inte riktigt om vi måste bli vänner på FB för att ni ska kunna gå med..? I så fall heter jag Olivia Hagéus Danielewicz, det är bara att lägga till mig och skicka ett meddelande så bjuder jag in. Spännande va!! Får se hur det går, det kan ju bli hur bra som helst eller bara inge kul alls. Har inga förväntningar ännu.

Vi hörs snart gänget! Puss

  1. Hej Olivia. Följer dig dagligen på sociala medier och dina texter är helt fantastiska. När du skrivit om krossade hjärtan så har det känts så hårt men jag har inte kunnat ta det på allvar, då jag inte upplevt det själv. Framtills denna dagen. Idag blev jag dumpad. Dumpad av min pojkvän efter 8 månader i ett förhållande. Och jag har en fråga till dig – hur FAN gör man för att komma ur detta? Det känns i absolut hela kroppen.

    Annars, älskar det du gör. Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..