BLI KVAR – bokens handling

16 DAGAR EFTER UPPBROTT
Jag går på krossat glas. Skärvorna tränger rakt in i min hud, rakt upp i köttet och får benen att ila av smärta, men det kommer aldrig göra så ont som när du sa att jag inte var tillräckligt bra för dig. 

Erika vet att världen inte rasat samman på riktigt, men smärtan avtar inte. Inte för en enda sekund. Vad gör man när man blir lämnad och det känns som om man aldrig kommer återhämta sig? Går det någonsin över?
Det här är en berättelse om tonårskärlek, oändliga sandkorn och ett tomt dokument. Om att rasa ihop så fullkomligt att man är övertygad om att benen aldrig kommer bära igen. Om att förlora den man trodde skulle stanna föralltid, och om att till slut inse att man klarar sig ändå.
Om att bli kvar.


Foto: Paul Edwards

När jag började skriva på det där tomma dokumentet så visste jag inte vad det skulle bli. Jag hade resten börjat skriva på en annan bok, en annan historia, men jag lade undan den för att jag var tvungen att skriva om detta. Jag blev lämnad av mitt ex. Ni kanske kommer ihåg det. Jag var så ledsen att jag ville dö. Det jag skrev då blev inte en historia om kärlek, utan om stadier av sorg. Eftersom jag skrev allting ”live” blev det så tydligt hur huvudpersonen, Erika, tog sig igenom varje stadie. Chock, sorg, ilska, acceptans… Det här är en bok om verkliga känslor som ibland är överdrivna, konstiga, oförklarliga eller malplacerade. Det är en bok som jag önskar att jag hade läst när jag blev dumpad. Jag hade säkert kunnat söka tröst i den, eftersom den är väldigt verklig och rå på många sätt.

Jag vill förtydliga en sak som jag vet är ganska viktig, både för mig och för er; huvudpersonen i boken är inte jag. Hennes ex-pojkvän är inte mitt ex. Allting som står i boken är baserat på verkligheten men det betyder inte att det som beskrivs verkligen har hänt. Handlingen fokuserar på känslorna, inte omständigheterna, och jag vill verkligen betona att ingenting med den här boken har att göra med mitt ex. Den är inte på något sätt ett verktyg för att ”ge igen” eller ”hänga ut” någon, det handlar inte om någon annan än Erika och hennes känslor. Jag vet att många kommer att tro motsatsen, men så är det faktiskt inte. Det handlar om kärlek. Om att bli lämnad. Om att bli kvar. Om att ta sig vidare.

Jag är så glad över den respons jag fått hittills, men nu återstår det verkligen att se hur många av er som faktiskt gillar boken. Vad tycker ni om handlingen? Känns det som om ni är taggade på att läsa boken? Finns inte ord för hur nervös jag är. Ihh. Snart är det dags. 

LOADING..