REKLAM: Som en tjej

REKLAM: Inlägget innehåller en sponsrad video

Ännu en gång har jag fått äran att göra reklam för någonting väldigt fint. Denna gången är det Always ”Like a girl”. Har ni sett videon? Rekommenderar er att kolla! Gillar den verkligen, och såklart går den i linje med min egen feministiska agenda, haha.

Jag vill att alla ska säga ”spring som en tjej”, ”slåss som en tjej”, ”skratta som en tjej”. Det är inget skällsord att göra något ”som en tjej”. Det gör en inte svagare, långsammare eller jobbigare. Det gör en till vad man är – en tjej. Man behöver inte sätta något framför eller efter ordet ”tjej”, man behöver inte säga ”bra för att vara tjej” eller ”helt okej, för att vara tjej”. Om vi ska se till att ordet slutas koppla med någonting dåligt måste vi säga det hela tiden, varje dag, upprepa det för oss själva och för varandra: Jag springer som en tjej. Jag slåss som en tjej. Jag jobbar som en tjej. Och det är faktiskt jävligt tungt.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..