Readers Friday: ”Jag hatar att känna, att bry mig”

Fjärde delen av Reader’s Friday. Kommentera gärna!


Jag hatar att känna, att bry mig. För när jag väl gör det så gör jag det bottenlöst. Jag tänker för mycket, känner för starkt. Det är en av mina stora nackdelar. Jag har så fruktansvärt lätt för att släppa in folk, så därför försöker jag hålla avstånd. För att inte bry mig, för att låta bli att älska; för att inte vara i riskzonen till att bli sårad eller lämnad.

Här tänkte jag egentligen skriva att jag har svårt för att bli nära med folk, men det är just det jag inte har. Tvärtom. Jag har så lätt för att bli nära med folk. Lära känna, vara trevlig, umgås. Jag är inte alls stel överhuvudtaget och absolut inte blyg heller. Men vad jag vill är nog att ha svårt för att bli nära med folk. Jag vill inte låta mig själv släppa in människor i mitt liv så lätt. Jag vill inte tänka så mycket, jag vill inte bry mig så mycket.

Jag är duktig på att hålla folk på avstånd. Jag är verkligen det, duktig på att vara känslokall och arrogant. Men det går bara i perioder, för det är inte 100% JAG. Jag önskar att det var det. Jag önskar att jag kunde leva ett balanserat liv, där jag älskade precis lagom och visste var jag skulle dra gränser. Men det kan jag inte. Är jag glad, så dansar mina endorfiner runt i kroppen som fyrverkerierna på nyårsafton, och är jag ledsen, så känns det som att varenda cell i min kropp slocknar som nyutblåsta, uppradade ljus på en födelsedagstårta. Är jag arg däremot, så tar mina organ fyr och kämpar för att vända ut och in på min kropp tills jag inte vet vart jag ska ta vägen, och är jag lycklig, så utstrålar jag glädje och lycka i mängder som skulle kunna lysa upp en totalt nersläckt planet.

Tillbaka till början av stycket. Jag önskar, att jag inte kände, för det värsta jag vet är tanken av att varenda person jag älskar en dag kommer att lämna mig. På ett eller annat sätt. Ingenting varar förevigt, och vår tid på jorden är redan tillräckligt kort. Men endå präglar vi den med massa sorg som vi själva skapar. Varför det? Jo, för att vi behöver varandra. För att vi behöver kärlek, både ge och få. För det är så människor fungerar. Mensker trenger mensker.

Jag vet inte vem i hela friden som har designat detta konceptet, vem som har bestämt att våra kroppars drivkraft i första hand ska vara kärlek som är vackert nog att erbjuda liv, samtidigt som det är hemskt nog att ta det ifrån en.
Men DET om något, är fängslande och bedårande på ett sätt som inte går att jämföras med något annat i världen.


Författare: Elif Cicek 
Ingen bild bifogad: 
Blogg: Elif Cicek 

Tack för din fina text Elif!!! Och tack för det du publicerat i gruppen <3

LOADING..