Förvirrande norrmän och gratis pizza

Hej på er. 

Tog flyget hem från Oslo igår, klockan sju på morgonen gick det. Är inte det orimligt tidigt? Märkligt nog kände jag mig ändå ganska pigg. Pigg och glad. Jag tror att jag har några mellantimmar där på morgonen då jag egentligen borde gå upp, då jag är som piggast, men utan större motivation blir chansen att jag går upp deprimerande liten. Imorse vaknade jag vid sex och skulle egentligen kunnat gå upp men icke. Sov till 8.15 och då fanns det bara tid att gå upp, sätta på sig kläder och gå rakt ut genom dörren.

Det var kul att anlända på Oslos flygplats, förresten. Jag har alltid varit förtjust i norska och danska, tycker det låter så himla lustigt. Jag övernattade på flygplatshotellet innan jag åkte, och resan dit (som skulle tagit fem minuter) tog betydligt längre tid. Jag var trött, förvirrad och förstod inte vad fan folk sa. Frågade en tant i en biljettlucka var bussen till hotellet gick och hon svarade med att nästan ropa ut “LINJE FEMTIOFEM”
“Va?” sa jag förskräckt.
“FEMTIO FEM. LINJE FEMTIOFEM!
“VAR?” ropade jag tillbaka helt nervöst.
“FEMTIOFEM!”
Jag småsprang stressat i den riktning jag trodde att hon pekade och hörde henne fnissa lågt bakom mig. Vad i helvete, tänkte jag och släpade väskan efter mig till jag hittat bussen, där hotellets logga TYDLIGT var markerad på sidan. För säkerhets skull frågade jag dock busschauffören om det var rätt och han skrattade högt och kastade av mig. Nästa busschaufför tog emot mig, nickade bekräftande åt mina frågor och det enda förvirrande med det samtalet var att han blev helt chockad när jag vänligt sa att jag inte ville ha kvitto. Han bara stirrade på mig, med den lilla pappersbiten i handen, tills jag tog den och stoppade den i fickan. Skakade långsamt på huvudet på mig.
Är alla norrmän galna? tänkte jag förvirrat och försökte le tillbaka mot honom.

Tyckte Oslos flygplats var himla fin. Kändes drömskt att vandra omkring i de tomma hallarna på morgonen.

Somnade nästan direkt när jag lade mig i sängen och flygresan hem var relativt smärtfri. Sedan spenderade jag dagen på jobbet och efteråt mötte jag Thomas. Vi satt på Bananas och drack rödvin och fyllde i dagarna vi missat. Fick en pizza och blev småfulla av rödvinet, jag skulle absolut köpa glass på vägen hem men hann inte äta något för vi somnade ganska snart. Minns att jag, innan jag föll i sömn, tänkte på något intressant och försökte greppa tanken så att jag kunde skriva om den idag, men icke. Den glömdes bort.

Kantarellpizza på Bananas. Länge sedan jag åt något så gott.

Idag har jag oklara planer, men jag känner för att skriva. Så det ska jag väl göra då. Vi hörs snart. OCH FÖRRESTEN. Förlåt för frågestunden men behöver lite space för att spela in den och just nu är det lite oklart eftersom jag inte bor hemma. Torsdag kör vi. Ok? Ok.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..