Renoveringen – en vecka kvar

ANNONS: Inlägget innehåller adlinks. 

Panoramabild från idag. 

Såhär ser det ut just nu! Sjukt att det bara är en vecka kvar, men hantverkarna försäkrade om att det såg värre ut än vad det var… Nu är det bara att måla och fixa klart i badrum och kök, sedan ska de börja montera alla möbler och prylar. Ni ser kartongerna där inklämda i mitten..? Det är alltså mina saker. Köksgrejer, produkter, ljusstakar, små prylar hit och dit… Bävar typ redan inför att packa upp allt igen, haha..

Nu ska ni få en liten rundtur hos mig!

Här har vi hallen! Ni får ursäkta kassa bilder, det var inte det lättaste att fota i och med att det är så litet… Här ska vi alla fall måla väggarna i en mörkare färg än dörrarna. Kommer bli så fint! Vet inte om man ser så bra, men just nu är väggarna och
dörrarna ljusgrå, så det ska alltså vara en lite mörkare grå ”bakom”.

Här har jag för övrigt tryckt in alla mina kläder. Kul va? 🙂 Inte så. När jag stod där bland alla högar och slet för att få plats med allt så insåg jag det oundvikliga: jag måste börja städa ur. Jag har så fruktansvärt mycket grejer som jag inte använder och jag får hela tiden nya. Därav idéen till en bloppis! Vet att ni var intresserade av det så det är väl bara att köra igång, det första jag gör när jag flyttar in. Har funderat lite kring hur man ska göra det, dock.. Via internet? Eller som ett event? Då kanske jag till och med kan slå ihop det med läsarträffen (jag vet att ni har fått vänta, och ber om ursäkt för det igen, men  nu verkar det vara igång och vi planerar att ha det vecka 45 eller 46. Ska även försöka fixa hotell till er som kommer långt från Stockholm, hur kul låter inte det?? Åh, längtar till att få träffa er.)

Hur som så ska vi få in en klädhängare här, har försökt leta efter en fin men inte riktigt hittat. Jag vet i alla fall vad jag inte vill ha, och det är en sådan här. Framförallt eftersom min hall är så liten och så tycker jag att det påminner om restauranggarderober, haha. Förstår ni hur jag menar? Däremot är jag inne på en sådan här konstellation. Stilrent och fint. Vad har ni i er hall? Något speciellt? Jag kan ändå tycka att det är lite mysigt att ha hatthylla och skohylla så att det inte blir så tomt, men det är lätt att det istället ser stökigt ut.

En liten bit av köket!! ÅH! Det är alltså den största förändringen hemma. Allt har rivits ut och ersatts. Det känns verkligen som ett ”riktigt” kök numera – inte bara en gasspis som knappt funkar och ett kylskåp som hänger på sniskan. Kaklet, luckorna, kranen… Allt känns väldigt fint och lite ”lantligt”, om ni förstår. Jag är personligen inget fan av ”modern” inredning (typ såhär). Ni vet, när det är som om att det inte är ett riktigt hem? När det knappt finns några saker utan allt är vitt vitt vitt?

Lilla Stella agerar byggarbetare. Känns tryggt. 

Nu är det enda som är kvar möbler och småsaker. Har fortfarande inte bestämt mig för vilken fåtölj jag vill ha; denna eller denna.   Någon kommenterade (vilket jag höll med om) att om man har grön soffa och rosa fåtölj så är det lätt att det blir rörigt rent frägmässigt, men jag vill ändå ”väga upp” det gröna. Mina tapeter kommer också att har rosa inslag, så jag vet inte… Agh, varför är detta så svårt? Blir nog i och för sig enklare när jag får se allting framför mig, det vill säga, när allting börjar bli lite mer klart.

Well well, det var den uppdateringen! Nu är jag så spänd på att se hur allt börjar hamna på plats. Och så längtar jag hem. Återkommer med valet av fåtölj snart!! Puss

  1. Grönt och rosa går absolut att matcha tycker jag! Jag har grön tapet och en rosa fåtölj, samt en röd fårfäll haha kanske inte är helt haj på det här med inredning men jag tycker att det funkar bra tillsammans 🙂

  2. Båda färgerna på fåtöljen var riktigt fina! Prova att jämföra vilken som du tycker passar bäst till tapeten och vad du inte kommer att tröttna på allt för snabbt på. Däremot tror jag att den gröna soffan skulle vara ursnygg till den ljusrosa fåtöljen, och varför inte matcha detaljer som t.ex ljuslyktor, tavelramar osv i guld, wow säger jag bara!! Det blir liksom något helt annat än just den beiga färgen.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..