DIY: How to be a white girl

ANNONS: Inlägget innehåller adlinks

Hej gänget!

Kom hem från jobbet vid sex-tiden, otroligt trött må jag säga. Varför känns det som om vissa dagar är längre än andra, ibland? Det är verkligen förbryllande tycker jag. Morgonen förflöt visserligen utan större svårigheter, jag var dessutom på en intressant föreläsning vid halvåtta för att ”kickstarta” dagen (bara jag som tänker på typ Katrin Zytomierska när jag hör det ordet?). Handlade om hur man skapar intressanta och klickvänliga videos. Det är helt sjukt hur otålig vår (min) generation är. Ett par millisekunder räcker för att vi ska tappa intresset för något i det aldrig sinande flödet. Well, well.

Kom hem från jobbet och bestämde mig för att göra ”fluff”. Idén kom efter att jag, i söndags, ännu en gång slukat Maria Ahlgrens bok ”Beautyfood”. Tror jag har predikat om den förr. Den handlar i alla fall om hur man äter för att få fin hy. Fick ett maniskt infall och begav mig till konsum för att inhandla diverse BOOSTANDE och NÄRINGSRIKA grejer, det blev väl för det mesta frysta bär men kände mig ändå oerhört nöjd när jag gick därifrån, cirka 200 kronor fattigare och taggad på mitt nya liv.

Ovan ser ni ingredienserna till vad Maria kallar ”fluff” (jag HÖR hennes hysteri när jag läser boken. ”FLUFF” säger hon med gäll röst medan ögonlocken rycker sådär som de kan göra på drogmissbrukare; ”FLUFF. Så SJUKT gott. Som GLASS fast utan kalorier. HUDENÄRKROPPENSSTÖRSTAORGAAAAN”). Men ja, jag har ju ingen rätt att vara nedlåtande egentligen, för jag är fast. Nästa gång ni ser mig på Brillo kommer jag stå där med en skål ”fluff” i handen, uppspärrade ögon och händer krökta som klor och väsa ”fluff, fluff, fluff” som den dåre jag är.

Jag var lite osäker först när jag stod där med min orimligt stora mixer och osäkert hällde i bananer jag frusit in och hallon på extrapris. ”Vego-mjölk” hade jag i också, fast jag är inte säker på om jag valde rätt när jag stod vid frysdisken. Vet ni hur många olika sorters mjölk det finns? Så fort man inser att Arla inte har monopol på fanskapet stiger man in i riskzonen för stroke. Till slut tog jag bara det billigaste och rusade mot kassan, tårögd och skakad.
Men men, jag lyckades få ihop något. Det tog lite tid. Blandade ner alla frukter och grejer och så lutade jag mig tillbaka och tuggade eftertänksamt i mig ett några oreos medan jag väntade. Mixern malde på i evigheter innan fluffet var klart. Egentligen skulle man också ha haft i något som kallas vassleprotein men där går min gräns för vad jag kan stå ut med för en dag.

Det blev faktiskt supergott med lite kokosflingor och chiafrön som för övrigt är värda sin vikt i guld! Mumsade i mig den glassliknande sörjan och strösslade på lite kaksmulor för smakens skull.  Gladde mig över att jag samlat rekordmånga poäng i vithet på en dag.

Känns bra att vara tillbaka, förresten. Jag har suttit och skrivit lite och försökt samla kraft inför veckan. Emelie skulle kommit förbi med mina skor idag, insåg det precis. Ni vet hur mycket jag älskar dem, de i sammet? Liknar dessa. Som ni hjälpte mig att välja, förresten. Tack för det! Lutade åt dessa också men blå it is.
Är mentalt slut och det är bara tisdag. Men ni kan se fram emot ett trevligt ”tankar kring…” imorgon och, så får vi inte glömma! En VIDEOBLOGG! Ska visa er runt i min nya lägenhet! Hur jäkla spännande är inte det, va? Är taggad. Hoppas ni också är det. Vi hörs imorgon, puss!

  1. Jag vet ju var du har dina värderingar men ”Gladde mig över att jag samlat rekordmånga poäng i vithet på en dag” thiis does not sound good. Även om det är ironiskt så blir det lite fel att glädja sig över att vara ”vit till sättet”. hehe sorry var bara tvungen att påpeka det. sånt där som kan skava lite när man själv inte är vit. <3 <3

    1. Men att generalisera (ironiskt såklart) ”vithet” är väl en annan sak än att generalisera en förtryckt grupp? Eller vad tycker du

      1. Det är lite svårt för mig att förstå den här meningen ”Gladde mig över att jag samlat rekordmånga poäng i vithet på en dag” . Är du bara smått ironisk, eller är du glad på riktigt? Menar du då att göra en hälsosam frukost=vithet. Eller var du helt ironisk om menade det inte alls som nått positivt att vara vit, i det senare fallet har jag i sånna fall missuppfattat dig. Jag tycker det är okej att generalisera en grupp som inte är förtyckt så länge den inte höjer upp dem eftersom det redan är högst upp. Och tvärtom för en förtyckt grupp. Jag kan generalisera och säga ”POC är vackra” men säger jag ”VITA är vackra” blir det lite kontroversiellt eftersom vita redan ses som vackrare av samhället. Kan bara missförstått helt här men det var det jag reagerade på i alla fall och vad jag tycker om ämnet.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..