Min lägenhet efter renoveringen

ANNONS: Inlägget innehåller adlinks

NU kommer äntligen bilder på min lägenhet efter renoveringen! Alltså, förlåt att jag dröjt. Har haft för mycket på hjärnan. Skulle egentligen gjort en video men tyckte det blev lite roligare att fota. Dock, om ni verkligen vill ha en video kan jag ordna det också!

Såhär såg det ut när jag flyttade in för nästan exakt ett år sedan. Lägenheten var i ganska risigt skick och vi visste redan från början att vi skulle renovera, men det tog tid innan vi äntligen kom igång. Jag fick hjälp av min styvfarbrors fru, Anna Röst, som jobbar som inredare. Jag är så fruktansvärd dålig på att veta vad som är fint och inte, så det var verkligen skönt att ha någon som tog kommando. Om ni också vill ha hjälp kan ni bara skicka iväg ett meddelande till mig på Facebook så kopplar jag ihop er!

Så, en brännande fråga som jag känner att jag måste ta upp är den ekonomiska. Hur fan hade jag råd med detta? Ja, det undrar jag också, egentligen. Det hade jag inte. Jag tog ett banklån. Jag vill trivas i min lägenhet, eller jag MÅSTE trivas i min lägenhet, för att må bra. Speciellt kändes det viktigt eftersom hela min familj har flyttat till Frankrike, och jag kände mig väldigt ensam. Det är skönt att komma hem till ett riktigt hem, med spisplattor som fungerar och matchande soffkuddar och hyllor för lakan. Förstår ni hur jag menar? Så jag tog ett lån för jag tyckte det var värt.

Men, nog om det. Nu ska jag visa hur det blev! Vi börjar med köket, shall we?

Köket fick verkligen en totalrenovering, det revs ut helt och hållet. Fy sjutton vad fult det var innan, haha. Väggarna var bubbliga och hade sprickor, gasspisen fungerade inte, ugnen var hundra år gammal, kylskåpet lossnade och hängde ut… Ja, ni förstår. Vi rev ut hela skiten och ersatte det med ett IKEA-kök. Tror det kostade runt 20-30.000.

// Kökshanddukar //

Är helt och hållet såld på mitt golv. Jag älskar att det är lite franskt och lantligt. Det är kakelplattor som vi lagt över linoleumgolvet under bara. Hur fint är det inte? Gillar också mina fina kökshanddukar. Har dock kollat på Ellos efter några andra när dessa har nått sitt bäst-före-datum, och hittade dessa. Visst är de söta? Små granar. Superbilliga också!

Lite närbild på diskbänken. Visst ser det mysigt och hemtrevligt ut? Min tvålpump kommer från IKEA men jag hittade en annan, som jag ska ha till badrummet, här. Gillar verkligen den gröna toningen, vad tycker ni?   Man får komma ihåg att om man väljer en genomskinlig pump så syns blir den ju färgen som tvålen har, hehe. Något jag glömde. Men perfekt med grönt diskmedel ju.
Jag har ingen besticklåda utan två korgar där jag förvarar skedar, knivar och gafflar. De är nog också från  IKEA, har jag för mig. Fint va?
Okej, vidare till vardagsrummet… 


Rosa filt // Soffkudde grön // Soffkudde mörkgrå 

Såhär ser det ut nu! Tänk er att dörren till köket är precis bredvid högtalarna där datorn står. Min soffa är min familjs gamla, och marmorbordet hittar ni här (liknande). Soffan var lite stökig såg jag nu, hehe..
Och hur fantastisk är min tapet? Det är nog den viktigaste ”detaljen” i lägenheten. Helt drömskt, varm och mysig. Brukar ligga i sängen och stryka med handen över väggarna och känna mig hemma.

Inez igår när jag fotade. Hon fick flytta runt lite i lägenheten för att jag skulle komma åt, haha.

Lampa (utan glasbehållare) // Kruka // Ljuslykta
Detaljer i vardagsrummet. Alla länkar går till liknande produkter, är inte helt hundra på var jag fått allt ifrån haha. Mysigt va? Okej, vidare till ”sovrummet”…

Filt // Soffkudde grå // Soffkudde grön 

MITT LILLA KRYPIN! Hur sinnessjukt mysigt är inte detta? Min egen lilla koja. Jag älskar den. Älskar. Bokhyllan vid sängänden är fylld med mina favoriter, foton, halvfärdiga anteckningar, dagböcker samt – såklart – min egen bok ”Bli kvar”. Tapeten slutar precis där sammetsgardinerna tar vid. Jag brukar dra för och känna mig som i en liten grotta. Gardinerna, förresten, är ganska dyra, men hittade ett billigare alternativ här. Det bästa med sängen är att den är ganska hög – den står på några meterhöga hyllor så man får hoppa upp för att nå. Hur mysigt haha?

Bäddade fint med min nya pyjamas (här!) och min bok. Visst passar den bra in inredningen, haha?

En annan favoritdetalj är min sminkspegel. Perfekt om man bor litet att inte ha ett stort skrivbord, utan bara en liten utskjutning. Här satt jag och Meg på samma stol och tjafsade om vems concealer som var vems medan Niklas låg i sängen och stirrade på oss som om vi var odjur. Ser ni förresten väskan som hänger på stolen? Det är en blå i sammet som jag fick av finaste Emelie. Ni hittar den här! HUR fin är den inte?!
I spegeln ser ni också en bit av mitt matbord. Ville inte riktigt fota det ännu för det var inte så städat, men det kommer. Tänkte att jag kunde göra en rundtur på Snapchat också, vad tror  ni om det? (Har förresten fått tillbaka mitt vanliga konto! OliviiaHageus heter jag där, lägg till mig!). Tavlorna kommer från fotografiska, de kostar bara 150 kr per poster MEN jag skulle råda er att köpa ramar på IKEA då fotografiska lägger på några extra hundralappar för dem.

Så, det var det! Vad tycker ni? Det är inte helt klart ännu, en tavla ska upp och jag vill gärna ha en fåtölj bredvid sminkspegeln (minns ni att ni hjälpte mig välja fåtölj? Vi bestämde oss för den rosa men så var den slut när jag skulle beställa :’) Så nu får det bli en annan. Vill dock fortfarande ha rosa, så tittar lite på denna. Vad tror ni om den?

LOADING..