Ansiktsmasker: känslig, torr, fet och acnebenägen hy

Ni vet säkert att jag, på senaste tiden, varit superinne på ansiktsmasker. Det har förmodligen att göra med själva ritualen snarare än att det faktiskt gör enorm skillnad (fast, det gör ändå underverk för hyn). Det är något speciellt med att avsluta dagen med en kopp te, några avsnitt av favoritserien och en svalkande (eller värmande) mask. Jag har många favoriter men verkar ju lite värdelöst att bara lista dem, eller hur? Allas hy är ju mer eller mindre unik. Min har alltid varit känslig och torr, men numera har jag fått tillfällig acne vilket förändrar ALLT gällande min hudvårdsrutin. Är fortfarande lite ny på det här med att ha acne haha, så håller på att ställa om. Men! Här under hittar ni ansiktsmasker för känslig, torr, fet och acne-benägen hy. Varsågoda!

Maria Åkerberg //  JorgObé// Mesoestetic // Nuxe // LCC

Favoriter för känslig hy är Maria Åkerberg och LCC, enligt mig. De är otroligt skonsamma och lätta. Jag har alltid dragit mig för att prova peel-off masker eftersom de känns så brutala mot hyn, men den som ni ser ovan från JorgObé utlovar skonsamhet. Dessutom baserad på naturliga ämnen. Btw, klicka på länken och kolla beskrivningen… Hahah? Drakblod? Låter som något Harry Potter skulle mixa ihop. 

Dermalogica // Burt’s Bees // Elemis // Korres

För torr hy! Av de två jag provat har jag verkligen fått bra resultat. Jag har använt dem under vintertid, när min hy på riktigt torkar ihop som ett fruktskal. Har hört bra om de andra produkterna också. Har ni testat någon av dem?

Clarins // First Aid Beauty // Madara // Maria Åkerberg

För er med fet hy. Eftersom jag inte har fet hy själv kan jag inte säga att jag provat någon. Men! Jag kan starkt rekommendera alla Clarins och Maria Åkerbergs produkter. Clarins har varit en favorit sedan jag var fjorton och fick min första hudvårdsserie i julklapp. Har använt deras produkter sedan dess. Nu är mina tyvärr slut (och jävligt dyra att köpa själv), men ska faktiskt köpa hem lite smink från dem i alla fall. Deras foundation True Radiance (här) är den absolut bästa, mest skonsamma, mjuka och glow-iga jag någonsin testat. Och dryg, så den räcker länge. Alltså, TIPS på den.

Mesoestetic // Shiseido // Beauté Pacifique // Babor // OFRA

Acne-benägen hy. Egentligen ska man ju gå till en hudläkare och få kräm utskrivet (jag kör just nu på Basirol, finns receptfritt på apoteket), men förutom den medicin man får kan man också hjälpa huden på traven med lite andra produkter. Jag älskar Babor. De är så himla trovärdiga och effektiva i sin hudvård, jag gillar verkligen deras grejer. Körde ett tag på ampuller som jag fick hem, vilket jävla resultat jag fick. Det var nästan lite obehagligt att man såg det direkt. De är dock svindyra, så bara för den som känner sig extra rik haha.

Ser ni några favoriter? Eller känner ni för att lägga till något? Lämna en kommentar!! Puss på er <3

    1. Men bästa!! Dock! Glöm inte att gå till en hudläkare som kan avgöra vilken typ av acne du har (vanligt misstag att man tror att all acne är likadan), och utefter det kan hen bestämma om du bör använda produkterna eller ej

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..