Avsnitt 8 – Hypnos

Lyssna på senaste avsnittet HÄRWarning: DOMNode::appendChild(): Document Fragment is empty in /var/www/html/wp-content/themes/seagal-editorial/inc/akamai-content-image-srcset-parser.php on line 155

Veckans avsnitt är ute, efter en liten jul-ledighet.  Avsnitt 8 handlar om nyårslöften, vad vi lärt oss och vad vi tror kommer hända nästa år. Förutom det gjorde vi en liten ”övning” som gick ut på att vi skulle ställa frågor till varandras ”tonårsjag” och själva svara som om vi var yngre.

Alltså, okej. Jag känner att det är viktigt att jag förklarar lite innan ni lyssnar. Det kan mycket väl vara så att ni lyssnar igenom detta avsnitt och tycker det låter precis som vanligt, men… det var det inte. När vi satt där i studion och Emelie bad mig blunda och jag förlorade mig själv i tankar var jag inte alls beredd på att vara så öppen. Jag hade inte en tanke på att jag skulle säga allt det jag sa.  Det kändes som om jag på något sätt försvann från studion och helt gick in i mig själv – därav avsnittets namn, Hypnos. Av någon anledning sjönk jag rakt ner i mina minnen och det var verkligen som om jag blev 17 igen; allt jag kände då kände jag i studion, alla tankar och all tomhet bara bubblade rakt upp till ytan.

Jag har lyssnat på avsnittet i efterhand och varje gång måste jag motstå impulsen att börja gråta. Eller kräkas. Eller kasta telefonen i väggen. Eller kura ihop mig till en liten boll och försvinna. Nu var det där bara några minuter av ett samtal, men jag gick verkligen djupt. Det var läskig och obehagligt och jag vill att ni ska veta att jag, genom att publicera det här avsnittet, släpper in er i mitt huvud. Därför vill jag be er att hålla eventuell kritik för er själva; jag är inte riktigt beredd att ta emot den. Jag vet att jag alltid brukar vara öppen och stark och redo att ta emot synpunkter eller åsikter men just den här gången släpper jag in er på egen risk så snälla, om ni vill kommentera något, kom ihåg att jag är människa, skriv inget dumt. Då blir jag ledsen. Oki? Oki.

Man kan verkligen höra hur jag och Emelie kämpar för att ta oss upp ur den där dimman när vi avslutar experimentet. Man kan också höra, inser jag i efterhand även om jag inte ens lyssnade då, att Emelie är nära att börja gråta. Ibland hör man bara tystnad när ingen av oss vet vad vi ska säga och trots att allt som egentligen hörs är bruset från mikrofonerna känns det som om just den tystnaden skrek i mina öron.

Det var jobbigare att lyssna än att spela in. När vi var klara minns jag knappt vad jag hade sagt. Som sagt, nu kanske jag blåser upp detta helt otroligt mycket, ni kanske kommer tycka att det är ett helt vanligt avsnitt, men för mig var det omtumlande. Så att ni vet. Kände att jag behövde skriva det. Okeeej nog om det nu går vi vidare. Ni kan lyssna på avsnittet HÄR.

I nästa avsnitt så kommer vi ha ingen mindre än Thomas Kragnes i studion. Vår första gäst! För er som inte vet så jobbar han med Instagram-kontot JaqcuesThomasOscar och han även min… ja, vad är han egentligen? Ställ era frågor på vår mail: omjagblirstor@gmail.com och kom ihåg att det är bara Emelie som kan läsa dem, så ni får vara anonyma. Annars kan ni skicka ett DM eller en snap till mig.

  1. Wow känner igen mig så sjukt mycket i dig som 17åring. Bara att jag är i det just nu. Känns så otroligt skönt att någon tar orden ur ens mun och förklarat exakt hur det ligger till, skönt att veta att man på något sätt inte är ensam ändå. Ser verkligen upp till dig!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..