Önskelista – januari 2018

ANNONS: Inlägget innehåller adlinks. 

Nu när vi går in i årets deppigaste månader (enligt mig) tycker jag att det kan vara nice att pigga upp lite med att ha ”mål” för saker man vill köpa som piggar upp. Jag spenderar cirka alla mina pengar på taxi, alkohol och mat så jag ska försöka spara dem och köpa något som jag gör mig glad istället. Kanske minus på konsumtion men eftersom jag nästan aldrig köper saker så tänker jag att det är ok. Hur som, har listat fem grejer jag vill ha såhär i början av året…

Raka jeans
Jag har redan två par från Nelly som jag tipsat om förut. Ett par ljusa (här) och ett par blå (här). De sitter helt perfekt och jag har dem typ varenda dag. Tycker det är så himla snyggt och skönt, istället för tighta. Jag funderar dock på att beställa in ett par nya inför våren. Har kikat på dessa, dessa och dessa, vad tycker ni? Ett stort plus är om de har print på, som detta par. Fast det kanske var en löjlig text? Vad tycker ni?

Fin hy 
Min hy lever verkligen sitt eget liv och på senare tid har jag fått lätt acne på kinderna och hakan. Jag har aldrig haft dålig hy så är rätt vilse på detta område, haha. Men om det är något jag lärt mig så är det att inte göra allting för komplicerat, utan hålla sig till produkter som fungerar. Det är när jag börjar experimentera som det går åt helvete. En favorit är denna från Clarins, samt denna som återfuktar utan att täppa igen porerna. Fyfan vad bra den krämen är. Haft den sedan jag var 13.  

Stora tjocktröjor
Återigen måste jag tipsa om något jag redan rekommenderat haha, men ni vet min röda tröja (här)? Det är verkligen en favorit. Lite tunn kanske, men formen är perfekt. Gillar “ballongärmar”, som på bilden till höger. Funderar på att beställa hem en likadan i annan färg, antingen denna eller denna. Annars har jag hittat några från NA-KD som jag gillar. Denna (hur mysig som helst) och denna (Emelie har en likadan i den här färgen). Jag är lätt en sån som gillar att gå ut på krogen i tjocktröja, fryser seriöst konstant så toppar och liknande går tyvärr bort under vinterhalvåret.

Glittriga strumpor
Alltså, haha. Jag kom hem med tre par glitterstrumpor innan jul och var helt exalterad (är fortfarande lycklig). Har nämligen en teori om glitterstrumpor. När någon har på sig helt vanliga kläder och sedan sätter sig ner, lägger benen i kors och avslöjar en liten kant av glittriga strumpor tycker jag det visar att man har KOLL PÅ LIVET. Det är liksom en sådan liten och genomtänkt detalj som gör allt. Som när någon har handkräm på skrivbordet på jobbet. Den personen är en sådan som tänker efter. En sådan som har sitt shit together. Så numera har jag också en handkräm bredvid datorn, för att åtminstone ge sken av att jag är en person med koll. Hur som, jag gillar dessa (har likadana), dessa och dessa. Favoriten är de gröna. Fy fan vad fina de är. (Är tyvärr också mer skata än människa, dras till allt som blänker och skiner).

Fina underkläder
Återigen tycker jag att underkläder också indikerar koll. Det ligger liksom i detaljerna. Under den bylsiga tjocktröjan och de raka jeansen döljer sig ett perfekt matchat set med spetsunderkläder, som ingen kommer att se om man inte väljer att visa. Det behöver inte ens vara att man planerar att ligga, utan bara för en själv. Visst skriker det person-vars-hörlurar-aldrig-trasslar-in-sig? Eller jag-klipper-håret-exakt-var-nionde-vecka? En sån vill jag vara. Jobbar på det. Med fina underkläder menar jag typ denna, denna eller denna BH. Dock såg jag precis den här när jag scrollade runt och jag kan ärligt säga att jag aldrig sett något fulare. Vad är detta? Vem kom på den designen? Ser sinnessjukt obekväm ut också. Diss på den.

Well, well. Det var min lilla önskelista. Hittade ni något ni gillade?

 1. Grej(er) som verkligen hjälpt min hy:
  Kletar på aloe vera gel från apoteket på finnarna och låter det torka in, sover med det under natten.
  Sedan kanske detta låter för simpelt och för äckligt, men tvättar bara ansiktet en gång med tvål och det är antingen på morgonen eller kvällen, eller när jag tar bort sminket (alltså oftast kvällen) märkte att min hy blev tusen gånger bättre när jag slutade använda en massa hudvård och krämer. Men det är ju så personligt. Och att ständigt återfukta med en riktigt fet kräm så huden inte torkar ut och börjar producerar oljor själv.
  Men rekommenderar verkligen aloe vera!!!
  Kram x

  https://www.apoteket.se/produkt/apoteket-aloe-vera-gel-60-ml-tub-254013/ (Denna pga oparfymerad, typ 97 % aloe)

   1. Jag har faktiskt inte 100% koll, men själv tvättar jag aldrig ansiktet på morgonen och brukar endast ha problem med någon enstaka finne varannan månad och eventuell torrhet under vintermånaderna. Beror väl mycket på vilket typ av hy man har, men kanske ändå värt att testa?

 2. Hur är jeansen från Nelly i storlek? Har egentligen str 23-24 men 26 var minsta.. Tänkte på hur dom passar dig som också är liten. KRAM

  1. Alltså jag skulle säga att de är liiite stora, men jag gillar typ att de hänger lite på höfterna om du förstår. Men ta så liten storlek som möjligt!

 3. Ett tips: secondhand shoppa! Stockholm är en asbra stad för det. Det finns mkt mer är urban retro liknande. Till exempel Arkivet nära Odenplan. De tar emot kläder för kommision också så folk lämnar in mkt märkeskläder, snygga tjocktröjor, jeans mm. Och själv älskar jag att rota runt på Stadsmissionen på Kungsholmen för de får in en del fint men priserna är ganska låga. Man kan ju också ge ett plagg för varje man köper.
  (Tillsammans för ett hållbart samhälle!)

  1. Ja men typ!! Är dock så himla dålig på att veta vad som är snyggt och ej, brukar oftast behöva ta med mig en kompis som kan ge råd hehe… Men ja, tack!!

 4. Hej! Obs detta är inte kritik mot just dig, utan mot det större problemet, men tänkte att det kanske kan ge lite perspektiv:

  Jag blir så ledsen av all hudvårdshets. Jag är 20 och har haft akne sen högstadiet kanske. Jag har provat olika krämer, antibiotika, sminkat över osv osv osv men nu har jag i princip slutat med allt det där. För jag pallar inte att det ska behöva vara något som behöver förändras, försvinna eller döljas. Jag har akne, andra har det inte. Precis som andra saker: vissa har fräknar, andra har det inte, eller vissa har bristningar, andra har det inte. Jag försöker varje dag att inte bry mig, att varje dag gå runt med mina finnar utan att sminka över. För det är naturligt och mänskligt. Jag har nästan vant mig helt vid att alla finnar finns där och att de försvinner och att det kommer nya. Jag kan ibland även se det som något annat än ”fult”.

  Det som är fett jobbigt är att det enligt i princip alla/enligt samhället/enligt normen = ”DÅLIG” hy. Det är liksom självklart att akne är oönskvärt. Och det gör mig provocerad, ledsen och trött. Att hela tiden läsa om hur en ska ”ta hand om sin hy” för att inte få ”DÅLIG” hy gör mig ledsen och har lett till att jag trots allt bokat en ny tid hos vårdcentralen för att den kanske ska försvinna.

  Även fast jag själv till stor del vant mig vid mitt eget ansikte förstår jag att akne nog aldrig skulle kunna ses som något ”vackert”. Det jag däremot skulle vilja och det som skulle kunna gå, är att det normaliseras och slutar ses som något oönskvärt och ”fult”. Jag önskar att det bara skulle kunna få vara någonting som ”ÄR”. Det känns som att akne är en av sakerna som glöms bort i kroppsposiviteten. Akne är något som en kan kalla ”dålig hy” utan att i princip någon reagerar. Jag hatar det. Det suger att veta att alla skulle säga ”Åh jag har fått så DÅLIG hy!” om de skulle fått min. Det suger att höra någon klaga ”Åh jag har fått en finne här!” när jag står bredvid med hela ansiktet fullt.

  Sen är det en annan sak att verkligen må dålig över hur ens hy ser ut – eftersom det är rimligt med tanke på att samhället ser ut som jag precis skrivit. Och det är just därför jag skulle önska att alla tänker efter lite mer innan de slänger ur sig ord som ”dålig hy” eller ”problemhy”. Att alla tänker efter lite mer innan de använder begreppet ”ful hy” i kombination med akne och ”fin hy” i kombination utan akne.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..