Koffeinångest och pressfrukost

ANNONS: Inlägget innehåller adlinks

Hej gänget!

Glad fredag på er! Jag steg upp vid åtta imorse och fick stressa iväg till ELLE-galans pressfrukost, där vi fick en liten presentation för varje kategori av coolaste Caroline och Aino från Icona Pop, som agerar värdar under kvällens gala. Vinnarna presenterades och så körde vi lite intervjuer. Det är verkligen något jag måste jobba på, känner jag. Man får bara cirka 10 minuter var med varje vinnare, och så ska man försöka få fram allt man behöver veta och allt man vill fråga. Normalt sett brukar t.ex en ”Min helg”-intervju ta 20-30 minuter (framförallt eftersom man ofta måste gå igenom formatet så att intervjuobjektet förstår vad man vill lyfta fram), så det var ganska stressigt. Men väldigt, väldigt kul. Jag fick prata lite med bland andra Årets designer och Årets bäst klädda man. Välförtjänta vinnare allihop!

Hur som. Efter det sprang jag hem och lämnade lite grejer innan jag begav mig vidare mot Bonnier för ett möte med Petra. Himla trevligt vi hade det. Jag är verkligen tacksam över att få jobba med människor jag klickar med, det är få förunnat att hatet så. Verkligen ett privilegie i sig. Så ping Petra! Drog vidare efter mötet för att försöka lämna in mina Acne-skor, sedan hämta upp en laddare på kontoret, köpa hem lite nödvändigheter och nu är jag alltså hemma.

Bilder från igår när vi spelade in podden. Tröjan och skjortan är nya, från Mildh Press! Ska fota hela outfiten snart.

 

Alltså, jag vet inte hur det är för er, men brukar ni få ångest av kaffe? Jag märker verkligen det direkt, speciellt på senaste tiden. Om jag dricker för mycket kaffe sätter det sig som en klump magen och bröstet stramas åt (alltså, precis som ”riktiga” ångest-känslor), och det är så sjukt irriterande för jag kan ha världens bästa dag, men det försvinner inte. Är det någon som känner samma sak? Har googlat lite och tydligen så är ”koffein-ångest” en grej (kolla här t.ex). Knäppt ju. Men känns bra ändå för jag har inte riktigt fattat vad det var innan, bara att jag kände mig orolig i kroppen utan någon som helst anledning. Kände så idag i alla fall, men nu börjar det gå över.

Nog om kaffe. Ikväll ska jag på fest! Det ska bli himla rolig. Min kära vän Saurabh anordnar en minnesfest till sin hund Malte som gått bort nyligen, fruktansvärt tråkigt, men fint att ändå ställa till med fest för vad som skulle varit Maltes 15-årsdag (om jag ej minns fel). Jag sitter just nu och klurar lite på vad jag ska ha på mig, känner för att verkligen klä upp mig ordentligt men är rätt dålig på festkläder. Hade ju varit nice att bära en klänning (som typ denna, från Vanessa Moes kollektion) men ja, jag äger inte så många klänningar. Däremot har jag bestämt mig för att ha lårhöga klackar och ingen ska stoppa mig. Har dessa och mina lackade (som dessa fast höga. Ni vet vilka jag menar) att välja på, känner att det är VÄLDIGT olika stilar. Antingen lite trevligt rosa eller hardcore bondage-brud. Hm. Beror väl på vilket mood jag är i senare då, så att säga.

Nu måste jag dock springa ner till tvätten innan någon stjäl min tid. Vi hörs snart!

  1. Får årets ångest av kaffe! En kopp, okej ja, går att vifta bort. Men mer än så och jag upplever en riktigt jäkla påtagligt ångest.
    Speciellt när jag dricker det morgonen efter att jag druckit. Försöker bota bakfylleångesten med något som ger energi och plötsligt är man stressad över koffeinet i kroppen och vad fan man gjorde och sa i natt. Rekommenderar koffeinfritt dagen efter. Just sayin’ haha

  2. Känner igen det där med kaffe! Hade ofta en obehaglig känsla i bröstet på dagarna som liknade ångest. Efter ett tag märkte jag att det brukade komma någon timme efter jag druckit kaffe och att när jag inte drack kaffe så slapp jag obehaget. Dricker fortfarande kaffe emellanåt men det är skönt att veta orsaken bakom den ångestliknande känslan. Kram på dig<3

  3. OMG TACK, nu vet jag då varför jag mår dåligt av kaffe!! TACK TACK TACK!!!!
    Btw, klickar alltid på dina adlinks. I WANT U 2 BE RICH;)))

  4. Hej! Koffein är faktiskt ett nervgift som vissa växter har utvecklat som skydd mot att bli uppkäkade av insekter. I mindre mängd triggar det igång vårat centrala nervsystem vilket kan kännas som att man blir piggare. Det som egentligen händer är att kroppen fylls med stresshormoner, pulsen och andningen ökar, och man kan uppleva sig mer vaken och uppmärksam.
    Har man lätt för att få ångest så ska man absolut inte dricka kaffe, för det triggar igång hela nervsystemet. Ju mindre/lättare man är, ju mindre mängd tål man. Skippa kaffet, colan och energidrycken så blir du lugn och fin ☺

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..