Lördagens middag + recept

I lördags hade jag Estelle och Hannah över på middag hos mig! Vi firade att Estelle fyllde 21 med hemlagad risotto och lite vin. Otroligt lyckat trots att jag stressade ihop middagen på en timme och glömde inhandla både det ena och det andra.  

Det är inte så ofta jag delar med mig av recept här på bloggen, framförallt eftersom jag är rätt ny på att laga mat. Har visserligen bott ensam i ett år men det är först på senare tid som jag börjat röra mig utan min comfortzone aka pasta med tomatsås. Nu varvar jag några rätter i veckan och upptäcker sakta men säkert nya recept. Men! En favorit (som jag lagat säkert varje vecka sedan oktober) är tryffelrisotto med svamp. Hur gott (och lyxigt) låter inte det? Bästa av allt är att det är sjukt billigt. Tänkte dela med mig av receptet här nedan!

 

Du behöver:

Arborioris
Vit tryffel-olja. 
Champinjoner (rätt många eftersom de krymper när man steker dem)
2 gullökar 
Riven ost (brukar ta den billigaste i storpack på konsum) 
Hönsbuljong

Grejen är denna: både arborioris och tryffelolja är ganska dyrt (ligger på cirka 50 kr / paket och flaska) MEN de räcker sjukt länge. Oljan är otroligt dryg och du behöver inte mer än en tesked för en hel kastrull. Jag är inte så bra på att följa recept exakt utan höftar lite med ingredienserna. (Om ni känner att ni vill ha ett liiiite tydligare recept kan ni klicka här.)

Koka upp vatten och ha i buljong (kolla förpackningen för hur många tärningar du behöver/deciliter.)
Hacka gullök och stek lätt i olivolja i kastrullen.
Häll på risotto (återigen, kolla förpackningen) och blanda runt så att kornen blir glansiga.
Häll gradvis på buljongen och låt den “koka in” i risotton.
Stek champinjonerna.
När riset är klart är det bara att hälla över svampen och så mycket riven ost du vill ha (jag brukar ösa på tills jag känner mig nöjd) och toppa sedan med tryffelolja. Klart! Hur gott som helst och väldigt enkelt. Gäller bara att röra om som satan så att inget fastnar.

Vill ni att jag ska dela med mig av fler recept eller tycker ni det är tråkigt? Let me know!

  1. Hej min älskling,
    Det heter gul lök och innan man häller i saker och ting är det ris. Risotto blir det när det är klart!
    Älskar dig ❤️❤️❤️❤️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..