Färg-mani

ANNONS: Inlägget innehåller adlinks. Bilderna är lånade från NA-KD.COM 

Goooood morgon gänget! 
Hur står det till med er idag? Själv sitter jag och gäspar framför datorn, tog en bra stund att komma upp idag. Detta trots att jag lade fram kläder igår. Det är ju typ det ultimata ”tricket” som folk tipsar om för morgontrötta personer, en motsvarighet till ”drick vatten” för de som har dålig hy. Men men, nu är jag uppe. Tror alltmer starkare på det där med hypersomnia som jag skrev om i gårdagens inlägg. Hur är det möjligt för en människa att sova så otroligt mycket? Min mamma tror att att jag är deprimerad men det gör hon i och för sig alltid.

Idag ska jag jobba på kontoret hela dagen och sedan inhandla proviant samt betala räkningar. Ni förstår inte hur lättad jag är över löning, det var verkligen på håret där. Var det likadant för er? Fy fan för januari. Årets vidrigaste månad.
Okej, ska sluta sprida dålig energi och starta dagen med lite tips på blusar/skjortor såhär på lösningsdagen.

Röd blus // Blå blus

Tyvärr har jag förbjudit mig själv från att beställa hem fler plagg i rött. Det har nått sin gräns. Jag tog ett allvarligt snack med mig själv efter att jag fått med mig en röd väska från Glitter (ungefär en sådan här. Hur fin? Visst smäller man bara av?). Min spegelbild spände blicken i mig och förmanade mig strängt; nu får det vara nog med röda grejer. Kommer snart se ut som en liten nisse om det ska fortsätta såhär. Men för er andra är det bara att shoppa på! Låt det bara inte stiga över huvudet. Tro mig – man blir beroende.

Grön skjorta // Rosa blus

 Med det sagt så är grönt och rosa (och alla andra färger också för den delen) fritt fram att frossa i. Just nu har jag siktet inställt på just mörkgrönt, vilket är ganska tragikomiskt eftersom att jag istället för att se ut som en nisse kommer att transformeras till en regelrätt julgran om jag låter detta fortgå. Förbi är tiden då jag klädde mig i svart, grått och vitt – har helt och hållet blivit en färgperson. Sådant är ju jättekul, förutom att jag tenderar att gå lite för långt. Minns ni när jag frågade er om jag skulle se ut som en påskkyckling i den här? Jag kan glatt meddela att den ängsligheten är borta. Nu har jag siktet inställt på denna och denna. Nej, jag skäms inte. Ja, jag är övertygad om att jag har problem.

Okej, nu ska jag sluta pladdra om min färg-mani. Vi hörs lite senare gänget! Puss!

  1. Lyssnade på ert resonemang om det här med vad man får och inte får säga och noterar nu att du skrivit ”dålig hy” nästan lite som ett statement om jag inte missförstår. Jag är inte personen som blev upprörd förut, och tycker inte det är motsvarande rasistiskt eller så att skriva ”dålig hy”, men det är ju ändå likvärdigt att skriva dålig hy som att skriva att någon t.ex har ”tjock mage”. Dvs lite oskönt. Båda tillstånden är något som folk antagligen med säkerhet vet om, men också sånt som personen antagligen inte vill tänka på hela tiden. Har man dålig hy kan man ju bli lite trött när man ser det här drick-vatten tjafset överallt lite som någon som är överviktig kanske känner när folk säger ”men bara börja träna :-)”.

    Dålig hy kan orsakas av dålig hudvård – men också (och oftare) av sjukdom (acne! rosacea! eksem! etc) och många går liksom flera år med bölder i ansiktet och slutar helt att se sig i spegeln. Jag gick inte utanför dörren när min acne var som värst. Sen gör det ont också! Och blöder och varar så att små barn ser rädda ut när de tittar på en… Att ha tre finnar på hakan är liksom inte samma sak som acne. Att säga åt någon med riktig acne att dricka vatten blir liksom lite som att be någon med ett skottsår sätta på ett plåster. Äh, du får skriva vad du vill Olivia, och jag reagerade inte förra gången du skrev dålig hy, men efter hela diskutionen kan jag känna att det känns lite smådrygt. Men precis som 12-åriga killar får skriva ”din-mamma”-skämt utan att någon ringer ”aina” är det ju inte olagligt att vara smådryg. Men samtidigt så är det som Voltaire säger –
    Varje ord har konsekvenser och varje tystnad likväl (tror det var Voltaire iaf). Allt som jag som textkonsument läser kommer jag ändå att värdera. Men det är väl också det som är häftigt med att få arbeta med text, att ha den makten äver människors inre. Jag säger inte åt dig vad du ska göra med den, men använd den väl…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..