On my mind: smittande karaktärer, färgglada kläder och att älska sitt jobb

ANNONS: Inlägget innehåller adlinks

Karaktärer som smittar
Läser Isabelle Ståhls bok Just nu är jag här. Känner ett enormt vemod varje gång jag vänder blad, som om huvudkaraktärens deprimerande tankar bränner fast i mina egna. Meningslösheten och tomheten som hon känner blir så himla tung, kanske för att jag själv relaterar lite för mycket just nu. Ståhl är i alla fall duktig på att navigera och fläta samman den digitala och fysiska världen, nästan så att gränsen mellan dem suddas ut. Handlingen cirkulerar kring 28-årige Elise som lever i Stockholm. Hon tindrar, läser på universitet och dejtar helst äldre män eftersom deras stabilitet påminner som hästars. Hon är uppenbarligen deprimerad och lider av någon slags ätstörning. Hur som. Jag tänkte på boken eftersom jag till en början inte gillade den alls. Kände ett starkt obehag inför läsningen och kom sedan på att jag förmodligen kände så eftersom jag tyckte mig komma för nära karaktären. Försöker fokusera på positivitet nu och att läsa om knarkdimmiga kvällar på Under Bron hjälper inte alls.

Färger
Jag kanske har pratat om det förut. Färgglada kläder. Finns det en mer effektiv metod för att boosta humöret? Det tror jag inte. Jag jobbar aktivt för att motverka vinterdepressionen och färgglada kläder hjälper otroligt mycket. Jag gled omkring i min nya kappa (som är på rea!!) igår och kände mig så ljus, på något sätt. Skimrande. Nästa inköp är definitivt en pastellfärgad tjocktröja. Kanske denna. Eller denna! Fy fan vad fin den var.

Att gilla sitt jobb
Något jag är _evigt_tacksam över är att jag gillar mitt jobb. Det är så himla ovärdeligt. Förstå att jag kan gå upp på morgonen och promenera till Sturegallerian, ta hissen upp till våra fina lokaler, hälla up nybryggt kaffe och sätta mig vid skrivbordet för en arbetsdag med människor jag diggar? Samt jobba med någonting jag tycker är kul, något som tar mig framåt och något jag lär mig av? Hade jag varit troende hade jag tackat Gud för det, men nu är jag inte det så jag tackar mig själv i spegeln varje dag. Tack tack, Olivia. Grym du är som fixade detta. Kör hårt idag osv.

Det var allt för just nu. Förresten! Ni glömmer väl inte att delta i min lilla instagram-tävling där du kan vinna klippning och styling hos Pure Ambition? Ni hittar den HÄR. Kram!

  1. Skriv om religionsfrihet vs jämnlikhet nu när lagförslaget om burkaförbud i Danmark blivit en rätt het debatt! Vill gärna höra dina tankar och åsikter

  2. Trots din beskrivning av din egen upplevelse av den där boken så kände jag direkt att den faktiskt kunde vara något för mig, det beskrivs visst som en generationsroman också och sådana är jag väldigt intresserad av. Precis vad jag letade efter i stunden, att döma av handlingen. Tack för tipset, även om du inte menade att tipsa!

  3. Ahhh!!! Olivia, jag behöver prata om boken. Läste den efter tipset här och blev precis klar. Jag kunde inte sluta trots att hela stämningen gjorde mig illa till mods och provocerad på något vis. Hon gör mig förbannad och jag kan inte bestämma mig om det är för att jag på vissa plan känner igen mig eller för att jag bara vill skaka om henne och skrika henne i ansiktet att göra saker hon VILL istället för saker hon ”kanske borde vilja”. Dessa prestigefyllda par hon föraktar och samtidigt avundas, finns dom tycker du, ÄR folk så i Stockholm, överallt? Jag vet inte ens varför jag frågar det, det är ju en egen uppfattning men jag undrar hur du känner. Hur relaterar du till henne? Tycker du att hon var dum, eller förstår du henne på grund av hennes dåliga mående? Jag kan relatera till känslan av den operfekta otillräckligheten i förhållande till andra (som jag hoppas bara är en destruktiv inbillning), men jag låter den inte äta upp mig och jag försöker att avfärda alla tankar och känslor av det slaget även om det är svårt ibland. Blah, säg vad som helst, vill bara höra någon annans tankar kring boken. Ha det gott! KRAM

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..