5 sanningar om mig

ANNONS: Inlägget innehåller adlinks

1. Jag är väldigt specifik när jag väljer grönsaker och frukt. 
Detta gränsar nästan till någon slags mani. Jag har ätit väldigt mycket citroner och tomater i mitt liv (citron med salt är det bästa jag vet. Så sjukt gott. Min tandläkare hatar mig) så jag vet precis hur de ska dofta, kännas och se ut för att jag ska gilla dem. Exempelvis är citronerna alltid godast i januari, februari och mars eftersom de då importeras och är superstora, medan de man köper på sommaren är små och lite för söta. Tomater samma sak, de ska skifta i grönt annars får det va. Har egentligen en åsikt om alla sorters frukter och grönsaker men tänker att det blir lite långrandigt.

2. Jag drömmer väldigt intensivt
Jag och Emelie har pratat om att det kan bero på mina antidepressiva, men jag vet inte. Varenda natt sugs jag in i en dröm som är så stark och intensiv att den ofta följer med mig under dagen och påverkar mitt humör. Min hjärna är också en riktig liten slyna när det kommer till att terrorisera mig på natten; var tredje natt drömmer jag mardrömmar som är så fruktansvärda att jag knappt står ut. Allt det som gnager i mig, allt jag får ångest över, bara kastas mot mig. I senaste avsnittet av podden berättar jag om en sådan dröm, ni får lyssna där. Sjukt.

3. Jag skrev min första novell när jag var åtta.
Den var tung. Handlade om ett spöke på Gröna Lund. En hemsk historia egentligen, huvudkaraktären blir mördad, men jag tycker till denna dag att det är ett mästerverk. Haha. Efter den novellen var jag helt fast. Skrev nya historier varje vecka och levde mig in i olika världar, vilket till slut ledde till att jag skrev en bok om vampyrer. Den har inte sett dagens ljus ännu men någon gång kanske.

4. Min hy är otroligt känslig
Kanske ett tråkigt fakta, haha, men som jag nämnt tidigare så utvecklar jag någon slags reptil-liknande hud under vintern, framförallt runt ögonen. Det gör så himla ont när jag återfuktar den också. Här om dagen försökte jag smörja in mig med apotekets fuktserum där det var som torrast, på ögonlocken, och smärtan var så brutal att jag ville kräkas. Fy fan vad det sved. Önskar att jag var lika noggrann med mina hudvårdsprodukter som jag var när jag var tretton. Då använde jag uteslutande denna kräm med tillhörande produkter i samma serie. Och denna foundation! Det är den i särklass bästa jag någonsin använt. Lystern man får är inte att skoja med. Numera hoppar jag lite fram och tillbaka, testar olika och är inte så konsekvent. Måste bli ändring på det va.

5. Jag är en kameleont i sociala sammanhang
Jag, Michaela och Thomas pratade om detta för ett par veckor sedan och kom fram till att jag är bipolär. Nej, skämt åsido, men det var intressant att diskutera hur enkelt jag har för att låtsas vara någon annan. Det är inte aktivt en roll jag går in i, men jag anpassar mig väldigt mycket efter personen jag pratar med och ger den vad den vill ha i form av samtalsämne, åsikter, tankar. Jag har självklart en kärna, som är jag, men allt yttre är väldigt flytande. Vi sa att det kanske är därför jag kan vara så skamlös, eller hysterisk, eller arg, eller kaxig, eller gränslös. Eftersom det egentligen inte rör mig som person. En elak kommentar rör inte mig, inte min kärna, utan ett av mina yttre lager.

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..