On my mind: högklackad rustning och den ljusare sidan

REKLAM: Inlägget innehåller en annonslänk

Hej gänget!

Glad tisdag, eller något. Ni vet hur mycket jag hatar tisdagar. Egentligen har jag nog mig själv att skylla för den absurda ångesten jag känner varenda vecka denna dag. Jag har nog upprepat att jag hatar tisdagar så många gånger att jag tror på det mer och mer för varje gång. Bra gjort Olivia. Haha. Nej men hatet grundar sig i att jag känner mig så himla begränsad just dessa dagar. Ingenting händer, alla är trötta, helgen är långt bort och hela staden står mer eller mindre stilla. Det är hemskt. Känslan av att vara fast.

Hur som helst så har jag bestämt mig för att vara lite proaktiv gällande detta och försöka boka in aktiviteter på tisdagar, så att jag inte förgås av leda hemma i lägenheten. Ikväll har jag en dejt med min vän Michaela som jag inte träffat på några veckor! Det ska bli så mysigt. Vi ska snacka skit över en middag hemma hos mig. Är också sugen på att ta ett glas ute, mest för att känna att jag finns fortfarande. Brukar ni också uppleva det? Att man tvivlar på sin egen existens? Det känns som om jag suddas ut i kanterna. Men ja, så är det också tisdag.

On my mind: 

Rustningar
Mitt relativt nyfunna intresse för mode är något jag uppskattar enormt. En fin och genomtänkt outfit är så underskattat? Det är ju som en rustning. Tidigare har min rustning varit mina klackar; de ger mig pondus och lite självförtroende (kanske också därför jag bara äger klackar). De fungerar på samma sätt som smink gör för vissa och hörlurar gör för andra; de ger ett extra skydd. För visst har väl alla någon typ av rustning? Jag vill bära fuck you-örhängen också, det känns som en bra pondus-accessoar. Typ dessa. Hur statement? Jag gillar det.

Min familj
Idag har jag längtat extra mycket efter min familj, framförallt min mamma. Inte på något ledsamt sätt dock; har mer scrollat igenom bilderna på mobilen och smålett åt hur roliga de är. Jag har sagt det förut men jag säger det igen; att ha en familj som man älskar att umgås med är så få förunnat. Jag vill bara hänga med dem hela tiden. De är de bästa, roligaste och smartaste människorna jag vet. Kan inte tänka mig att lyssna på någon annans råd än mammas. Hon vet alltid bäst, i alla situationer. Vad fantastiskt det är, att ha en familj. Visst är det?

Yoga
Jag har aldrig tillhört den gruppen av människor som praktiserar yoga eller meditation. Tvärtom har jag sett på dem med skräckblandad fascination och tyckt att de har något hjärntvättat över sig. Något galet i blicken. Inget jag lockats av. Fram tills nu! Jag har fattat grejen! Hade en kort period i januari då jag kände mig nere och efter tips från mina kollegor bestämde jag mig för att prova ett fem-minuters-pass på morgonen. Var fast efter några veckor. Jag har kommit över till den ljusa sidan. Haha. Nej, men det är något helt ovärdeligt i att kunna koppla bort tankarna. Speciellt för mig som stressar konstant, aldrig stannar upp och lider av ett släng prestationsångest. Imorse studsade jag upp ur sängen vid halv sju för att hinna köra i femtio minuter. Jag vet, det låter inte klokt. Men det jag framförallt fastnade för är känslan av stillhet och samtidigt styrka. Jag njuter av det; att känna att jag har en kropp. Att känna att jag existerar. Att känna att jag har starka muskler, mjuka senor, långa armar och ben. Att känna sig helt stilla i sinnet och samtidigt energifylld. Det tog som sagt några veckor för mig att fatta grejen, så man måste nog ha tålamod. Men när man väl kommer in i det finns det nog ingen väg tillbaka. Jag vet att jag låter frälst, men så får det väl vara. Jag kör i alla fall Yoga with Adriene och förutom alla de saker jag listat så är det något speciellt med hur trygg och bra hon är. Hypen kring henne är helt berättigad.
Kör ni yoga eller meditation? Skulle bli så glad om ni ville dela med er av era tankar, hur ni upplever det och om ni har några råd till en (relativt) nybörjare!

Det var dagens uppdatering. Vi hörs senare!

 1. Angående senaste poddavsnittet och ditt uttalande om FRA-lagen…har du läst på om den? För personligen anser jag att massavlyssning är ett oerhört maktmissbruk som bevisligen aldrig avslöjat eller stoppat terrorism. NSA och andra myndigheter i samarbete med USA riktar sin avlyssning mot alla, men specifikt personer med åsikter som avviker från den rådande statens (detta inkluderar feminister, människorättsaktiviter, antirasismförespråkare, muslimer etc.). Alla dessa grupper faller under terrorhot och blir omedvetet exploaterade av auktoritära makter. NSA har även speciellt utformade metoder, skapade med hjälp av inhyrda psykologer, som går ut på att bryta ner oliktänkande människors psyken (ex tysta ner minoriteter genom att hota att läcka deras metadata över besökta sexsajter).

  Blev helt paff över ditt svar i podden, eller kanske din likgiltlighet över något du inte tror påverkar dig och därmed är oviktigt. Oavsett finns det en massa intressanta grejor att ta del av angående ämnet om du skulle vara intresserad. Exempelvis filmen Snowden (om killen som läckte dokumenten), dokumentären Citizenfour och boken Storebror ser dig av Glenn Greenwald (journalisten som rapporterade läckorna). Fett viktigt med sånt här. Ha det så kult på restaurangen.

  1. Hej du!! Alltså, ska erkänna att jag faktiskt inte har läst på om FRA så ska egentligen borde inte uttala mig om det. Du har helt rätt! Får läsa på och återkomma. Tack för din kommentar!
   /O

 2. Tror alla människor behöver yoga och meditation! För mig är det räddningen i perioder då jag känner att jag är på väg in i mörkret. Då går jag mycket på yogaklasser, yogar hemma, mediterar. Önskar att jag kunde vara mer disciplinerad och göra det till en on going rutin i mitt liv, och inte bara ta till mig det när jag behöver det som mest. Men hey, man är bara människa. Palla göra det till ett MÅSTE.
  Hur som helst!! 1. Det är en fantastiskt träningsform, rent fysiskt. Det känns på riktigt som att jag krämar ur kroppen på ångest. 2. Jag känner mig närmare mig själv, mer hemma i mig själv. (Har ett past av att bli känslomässigt beroende av människor, yoga + meditation har hjälpt mig att med det enormt mycket!!)
  Och tips till nybörjare, känn inte att du behöver kunna böja på kroppen 360 grader och stå på huvudet och göra konster. Det är verkligen inte det det handlar om. Det är bara en rolig grej med yogan. Den tiden du spenderar på yogamattan är det 100 fokus på dig själv, ingen annan. Och så till att hitta en bra yogalärare, någon som har rätt vibe och utstrålar ett lugn och trygghet.
  Kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..