Readers Friday: ”Hans handduk hänger kvar som om ingenting hänt”

Vill du också skicka in din text? Maila mig på oliviadanielewicz@live.se eller gå med i vår facebookgrupp


Hans handduk hänger fortfarande kvar i mitt badrum brevid min. Helt obrydd om allt som har hänt. Som att det som hände där, aldrig riktigt nådde hit. Som att allt är som vanligt.

Jag drar ner den på golvet och stirrar på den. Etsar fast blicken som om jag kunde elda upp den med ren tankekraft.
”Jag hatar dig”, viskar jag.
Handduken ligger slappt kvar i sin lilla hög på golvet och ignorerar mig. Hånar mig.
”Jag hatar dig.” säger jag lite högre den här gången. Ingen reaktion. Jag cirkulerar runt den ett varv och funderar. Funderar på hur den kan se ut precis som den gjorde innan världen rasade ner framför mina fötter. Hur den inte ens är lite nött i kanterna när jag trodde att hela universum gått i miljoner vassa småbitar. Hur den bara hängde kvar på sin lilla krok, helt obrydd om allt som hänt. Obrydd om att vi levde ett helt liv på tre månader och du bara vände dig ifrån mig utan en min. Lika obrydd och hel som den där jävla handduken. ”Det var ändå aldrig menat” sa du. Du kanske har rätt. Det kanske inte var menat. Men jag trodde det var något.


Skribent: Anonym
Ingen bild bifogades 
Instagram: Ord_och_inga_visor

Tack för att du delade med dig och tack för dina fina, fina ord i mailet, blev jätteglad ♥  Om ni vill läsa mer kan ni kika på skribentens Instagram-konto, började precis följa och ser fram emot fler uppdateringar. Väldigt, väldigt fina texter. Ni hittar konot här!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..