Utvärdering av en vecka som vegan + veganska scones

 

Alltså kolla hur vi avslutade våran vecka som veganer! Vi gjorde helt galet goda veganska scones som jag hittade recept på hos Ida Warg! Wow alltså, både jag och Pelle var helt sålda så dessa kommer vi göra fler gånger. Mina havrescones med morot och äpple har fått en konkurrent minsann, hehe.

Sconesen åt vi med Oatlys ”på mackan”, en veganost med cheddarsmak, jordgubbsmarmelad, jordnötssmör, melon, dadlar, körsbär och te. Så himla gott! Och jag som älskar scones med ”riktig” ost saknade det faktiskt inte alls igår. Detta var så gott!

Receptet på Ida Wargs scones hittar ni här!

En utvärdering av veganveckan då? Jo som ni vet så var jag ju väldigt peppad innan vi körde igång och det har faktiskt varit riktigt roligt. Vi har ätit massa gott såklart, men det har också varit en utmaning eftersom kostrutiner är så himla invanda och svåra att ändra på, men det har ändå gått bra eftersom jag förberedde veckan så bra.

Det har varit roligt att testa så många nya recept och äta något annat än äggmackor till frukost (men gud vad jag har saknat dem, hehe). Över lag har jag mått väldigt bra under veckan. Magen var lite orolig till att börja med, men efter ett par dagar blev det bättre. Jag har ju inte överdrivit intaget av baljväxter direkt, utan mest ätit kikärtor och linser som jag ändå tål rätt bra.

Det jag tycker har varit svårast att få till är mellanmål. Vad äter ni som är veganer till mellis? Eftersom vi haft fullt upp med att bygga altan här så har tiden för att baka och fixa inte riktigt funnit och de där fikorna jag hade planerat har inte blivit av. Till mellanmål och fika har det därför mest blivit nötter, torkad frukt eller linskakor med veganost typ. Inte så dumt, men jag har tröttnat fort!

I kroppen känner jag ingen större skillnad, men jag förstår ju att det förmodligen tar längre tid att känna något sånt kroppsligt. Eftersom jag äntligen är frisk efter flera veckors sjukdom och en tuff vår med lite sömn känner mig piggare än på länge, vaknar liksom av mig själv klockan sex på morgonen och känner mig utsövd. Det är ju dock svårt att veta om det beror på kosten eller om det beror på att jag är frisk och har fått sova bra ett tag. Eller en kombination?

Både jag och Pelle har ändå har positiva upplevelser av den här veckan och tro det eller ej så kom Pelle med förslaget att vi framöver ska ha två helt veganska måltider i veckan. Så roligt att det är HAN som kommer med det förslaget eftersom han gjorde utmaningen lite för min skull, men hans värderingar verkar ha förändrats lite under den här veckan eftersom vi pratat mycket om djur, miljö och hälsa under veckan som gått! Utöver två veganska måltider tänker vi även ha två vegetariska måltider och utöver det variera lite mellan ekologiska och kravmärkta alternativ på kött, fisk och kyckling. Vi har kommit överens om att vi har ett gemensamt mål att äta MER växtbaserat än tidigare, vilket känns så roligt.

Som jag skrivit tidigare kommer alla recept att komma upp här i bloggen och slutligen kommer jag att dela med mig av en ”veganvecka” med alla recept ifall det är någon av er som är sugna på att testa och få en ”färdig planering”.

Kram / Emma.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..