Fröigt majsknäcke

Gokväll 
 
I eftermiddag har jag pluggat mest hela tiden. Och bakat. Såklart att jag har bakat. Och lagat middag också. Det är ju självklart. Vad blev det idag då? Jo en läsare, Sofie var så snäll och tipsade mig mig om ett gott glutenfritt knäckebröd för ett tag sen som jag bestämde mig för att göra. Och jag ångrar mig inte alls, för guuud så gott det var! Middagen då? Jo jag lagade lax i gräddstuvad spenat med vitlök + en mycket god linssallad till mig och papsen.
 
Men nu var det knäckebrödet jag skriva om. Jag hade tyvärr inte alla ingredienser hemma som man skulle ha, så jag ändrade lite i receptet, tog bort lite och lade till. Och det blev himla gott ändå!
 
 
Ingredienser:
2 dl majsmjöl
1 dl sesamfrö
1/2 dl chiafrön
1/2 dl solroskärnor
1/2 dl pumpakärnor
1 tsk salt
1/2 dl rapsolja
2,5 dl kokande vatten
 
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser och häll sedan på kokande vatten och olja. Bred ut smeten på en plåt så tunt som det går och skär rutor för att det ska gå lättare att bryta isär när det är klart. Grädda i mitten av ugnen i 60 minuter. Ta ut och låt svalna.
 
 
Vet ni vad det smakade? Jo, popcorn. Haha! Så jäkla gott och krispigt! Hade avokado och några ostskivor på mina. Mums alltså!
 
Kommer ni prova?
 
Kram / Emma.
LOADING..