Spenatsoppa med ägghalvor

Hej vänner ♥

Nu ska vi snacka delikat soppa. Delikat soppa som dessutom är enkel och snabb att göra! Gräddig, matig och mättande! En vitaminbomb som gör dig stark – spenat bygger muskler vet ni (ni har väl sett starke Alfreds biceps?).

Ingredienser (2 portioner):

 • 1 paket á 450 g tinad, hackad spenat
 • 1 gul lök
 • 1 ekologisk grönsaksbuljong
 • 2 dl havregrädde
 • 1 dl vatten
 • Salt
 • Peppar
 • Muskot
 • 4 ägg

Hacka löken och fräs den mjuk i en kastrull med olja. Tillsätt sedan spenaten, grönsaksbuljongen och kryddor. Fräs ihop en stund och tillsätt sedan vatten och havregrädde. Låt puttra några minuter och smaka eventuellt av med mer kryddor. Servera soppan med perfekt koka ägghalvor (småkletig äggula enligt mig)Ett ägg i soppan och ett extra ägg bredvid för extra protein och mättnad! Mums.

Hoppas ni gillar!

Kram / Emma.

 1. Mm spenatsoppa som är så gott! Perfekt nu när det börjar bli lite småhöstigt ute!! Kan man ersätta havregrädden mot något? Älskar all inspiration man får här inne hos dig! Kram

  1. Visst är det! Havregrädden kan bytas ut mot vanlig grädde om du hellre vill ha det 🙂 Tack för din feedback Josefin, du påminner mig varför jag skriver den här bloggen! Kram

 2. Mmm…spenatsoppa är verkligen en favorit. Gillar soppa överlag och har egentligen alltför många favoriter men just den med spenat kommer med så många minnen från yngre dagar.
  Har gjort en variant med kokosmjölk också som jag absolut kan rekommendera.
  En av många saker som jag längtar efter med hösten är just värmande soppor och mustiga grytor. Så snart temperaturen sjunker lite skall jag ställa till med storkok här hemma.
  Kram

  1. Soppa är ju verkligen perfekt ”höstmat” kyliga kvällar – det värmer gott ända in i själen, likaså grytor som du säger 🙂 måste testa din variant med kokosmjölk någon dag! Kram

 3. Hej!

  Älskar ”chokladröran/prottefluffet/chokladfluff” ,what so ever man ska kalla det haha, du brukar göra. Störtförälskad. Är som en bit av himlen. Men måste höra, du som kan det här med kost. Hur ”nyttig” är den egentligen att äta 1-2 gånger i veckan? Försöker bygga muskler och slimma kroppen. Äter förövrigt rätt clean mat. Kyckling och ris, kyckling och potatis, lax och potatis med grönsaker osv. Skulle vara underbart att få höra att man kan äta denna röra då och då till frukost, mellis eller kvällsfika. Because I’m in löööve :))

  Tacksam för svar!
  Kram.

  1. Vad roligt att höra! Chokladfluffet är nyttigt och du kan absolut äta det några gånger i veckan, eller varför inte varje dag? Innehåller ju bara fina ingredienser som gör gott för kroppen 🙂 kRam

 4. Hej! =) alltså man blir så otroligt inspirerad av att läsa din blogg 😀 har följt den ett bra tag nu och jag bara älskar dina frukostar. Frukosten är det mål som jag gillar allra mest och absolut inte kan vara utan ( även kvällsmålet ). Å du visar verkligen att det går att göra så mycket som både är nyttigt, gott och enkelt av alla kategorier. Älskar det! Oj! Nu höll jag på glömma! För att inte tala om allt gotta och efterrätter du gjort! Har testat en hel del och jag kan säga, I love it! 😀 efter att jag börjat följa din blogg så finns inte ”vanligt godis och chips” med i mitt liv längre. Varför äta det när det finns så mycket annat man kan äta som är betydligt bättre och minst lika gott! Nu säger jag inte att jag aldrig mer kommer äta det men det kanske kommer bli 2 ggr/ år istället för 1 gång i veckan ( minst ) som det var förut. Förutom att jag känner mig mycket gladare och njuter av allt gott man får äta så har t.o.m mina naglar blivit hårda :p. Jag har försökt med det mesta med att få starkare naglar men gett upp, och efter att jag ändrat om min kost efter din så la jag märke till att jag helt plötsligt hade långa och starka naglar, otroligt! Är så otroligt glad att jag hittade din blogg! Den förändrade mitt liv! =)

  1. Jag blir så otroligt glad och varm av kommentarer som din! Tack för fin feedback, det gör det ännu mer värt att lägga ner all tid som jag gör på bloggen <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..