Laxwok med sötpotatis, kokosmjölk och mandelsmör

Hej ♥

Wok är bra snabbmat om du frågar mig. När jag jobbar uppe i Torsby blir det ofta någon typ av wok till lunch/ middag och den här gången blev det en laxvariant med sötpotatis, kokosmjölk och mandelsmör – helt galet god och krämig! Jag passade också på att laga flera portioner som hamnade i matlådor och sedan in i frysen på jobbet. Till helgen när det är dags för jobb igen är de redo att plockas fram av avnjutas! Matlådor är bra grejer, eller vad säger ni?

Ingredienser (4 personer):

  • 400 gram laxfilé
  • 1 kg wokgrönsaker (jag hade Baliwok)
  • 2 grovrivna sötpotatisar (ca 100 gram styck)
  • 2 dl kokosmjölk
  • 4 msk mandelsmör
  • 1 ekologisk grönskasbuljong
  • Curry
  • Salt och peppar

Skär laxen i bitar och woka den sedan tillsammans med riven sötpotatis och wokgrönsaker. Krydda med curry, salt och peppar. Blanda ihop kokosmjölk och mandelsmör i en skål bredvid och häll sedan över woken, smula över en grönsaksbuljong och låt sedan woken puttra till sig en stund. Servera med en god sallad!

Kram / Emma.

LOADING..