Hälsosamma kanelbullar med dadelfyllning

Hej ♥

Här blev det bullar minsann! En söt, med ack så god hälsovariant på bulle som funkar lika fint till fika som till mellis. Bullen ger både näring och mättnad och kan gott och väl avnjutas till kaffet varje dag om du så önskar!

När jag väl kom på tanken kunde jag inte riktigt skjuta den ifrån mig och jag började genast rota i mammas och pappa kyl och skafferi för att se vad jag kunde hitta. Det fanns en hel del och vips fylldes huset med en doft av nygräddade kanelbullar och fick agera halvtolv-fika till kaffet! Mums!

Riktigt mumsiga tyckte både mamma, pappa och Jullan = bra betyg!

img_5716

Ingredienser:

 • 2 ägg
 • 2 äggvitor
 • 1 dl kvarg
 • 1 dl kokossocker (eller annan sötning)
 • 1/2 dl kokossmjöl
 • 1/2 dl pofiber
 • 1 dl havremjöl <– (klick för att se vilket jag använder)
 • 2 msk fiberhusk
 • 2 tsk bakpulver
 • 1/2 tsk kardemumma

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop ägg, äggvita, kvarg och kokossocker. Blanda ihop alla torra ingredienser i en annan bunke och rör sedan ner det i den blöta smeten. Ställ i ”degen” i kylen en stund medan du gör fyllningen. Ta sedan ut degen och dela den i tio lika stora delar och rulla dem till små korvar (degen blir lite kladdig, men fuktar du händerna med vatten funkar det fint). Platta till och lägg på lite fyllning, rulla ihop till en bulle och lägg i formar. Pensla med ägg och strö över lite sesamfrö. Grädda i ca 15-20 minuter.

Fyllning:

 • 12 dadlar (färska eller blötlagda torkade)
 • 1 dl mandel
 • 1 tsk vaniljpulver
 • 1 tsk kanel
 • 2 msk vatten

Mixa alla ingredienser till en kladdig massa.

img_5699 img_5707

 

Hoppas att ni njuter av en riktigt god bulle idag, oavsett om det är en ”hälsovariant” eller ”sockervariant”! Oavsett – njut och ha en trevlig fredagsfika!

Kram / Emma.

LOADING..