Godaste nötlimpan

God morgon ♥

Nybakat någon?

Som jag skrivit tidigare ekade det verkligen tomt på mat när vi kom hem och frysen behövde även fyllas på – precis som kylen. Jag slängde ihop en plåt med fröknäcke (tänk så enkelt och gott) och vevade samtidigt ihop ett mjukt bröd – en form av nötlimpan jag gjort tidigare, fast ändrade om lite den här gången. Resultatet blev bra – fantastiskt bra, och nu har vi bröd så det räcker i veckan!

Jag älskar det här brödet som mättar och ger bra energi! Dessutom är smaken helt gudomligt och den är enkel att göra. Du kan inte misslyckas liksom!

IMG_9048

IMG_9045

IMG_9056

 

Ingredienser:

  • 5 dl hasselnötter (eller t.ex solroskärnor om du är allergisk)
  • 4 dl bovetemjöl
  • 2 dl havremjöl
  • 2 dl havregryn
  • 1/4 dl chiafrön
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 2 msk honung
  • 1 rivet äpple
  • 5 dl naturell yoghurt

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa hasselnötterna till ett mjöl och blanda sedan ihop med övriga torra ingredienser. Riv ner äpplet och blanda sedan ner honung och sist yoghurt och rör om tills du får en jämn och kladdig deg. Lägg bakplåtspapper i en brödform och klicka sedan i smeten. Ansluta med att toppa med solroskärnor och pumpakärnor, klipp bort rester från bakplåtspappret och låt den sedan stå i ugnen 1 timme (OBS – efter 45 min kan du behöva lägga på lite folié så att inte ytan bränns). Ta ut brödet och låt det svalna innan du skär i det (annars smular det lite).

 

IMG_9053

IMG_9057

 

Frukosten idag ser ut som på bilden (fast bilden är från i förrgår). Jag har sagt det förut, men jag säger det igen – bästa kombinationen på smörgås är avokado/ makrill och ägg/ keso.

Mumma! En smoothie till det och jag är redo för dagen!

Det är redan onsdag och idag börjar jag tidigt i gymmet för att köra kunder fram till lunch. Efter lunch byter jag gym för att träna själv en sväng tillsammans med Pelle och därefter blir det PT-onlinejobb framför datorn!

Heja onsdag!

Kram / Emma.

LOADING..