Älgfärsburgare med brieostfyllning och coleslaw

Hej finisar ♥

Nu till helgen kanske ni vill ha en fräsch och nyttig, men ändå god och lyxig måltid att laga? Innan vi tar helgen ger jag er inspiration till en väldigt god hamburgarvariant som jag och Pelle åt förra veckan!

Den krämiga osten inuti hamburgaren sätter pricken över i:et. Russin i coleslawen är också en sån där enkel ska som gör hela rätten lite piffigare! Vi åt väldigt mycket coleslaw i Tanzania och där hade de russin i hela tiden – sååå gott, så det är därifrån jag fått inspirationen! Sen så får vi inte glömma alla färgglada tillbehör, vems ögon blir inte lyckliga av dem? 🙂

Den här rätten kommer göras hos oss många gånger igen och här med bjuder jag på recept!

Jag hoppas det smakar 🙂

IMG_9473

IMG_9474

 

Ingredienser (6 burgare):

 • 500 gram älgfärs
 • 1 liten gul lök
 • 1/2 dl (havre)grädde
 • 1 ägg
 • 2 msk fryst basilika
 • Örtsalt och pepparmix
 • 2 tsk fiberhusk
 • 100 gram brieost

Sätt ugnen på 200 grader. Hacka och stek löken mjuk och låt sedan svalna. Blanda ihop lök, grädde, ägg, , basilika, örtsalt, pepparmix och köttfärs. Forma till sex biffar. Skär bort det vita ”skalet” från brieosten och dela den i sex delar. Stoppa in en bit brieost i varje biff och lägg dem sedan i en ugnssäker form och kör in i ugnen i sisådär 15-20 minuter. Under tiden fixar du det övriga på tallriken.

Jag hade tidigare under dagen gjort en coleslaw och bakat sötpotatisfrallor (Annies recept), men det går lika bra med köpebröd om du inte hinner baka eget.

Ingredienser coleslaw (4 personer):

 • 1/2 litet vitkålshuvud
 • 1 stor morot
 • 1/2 dl russin
 • 2 dl turkisk yoghurt
 • 1 msk ekologisk dijonsenap
 • 1 msk majonäs
 • Salt och peppar

Skala och riv morot och vitkål till fina strimlor och blanda sedan ihop med övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar och låt stå i kylen någon timme innan servering för att dra åt sig smakerna.

 

IMG_9483

 

Ha en grym helg alla underbara läsare, ni är fantastiska och jag vill ge er alla en STOR FREDAGSKRAM 🙂

 1. Å vad jag gillar dina inlägg med alla tips & fantastiska recept!
  Detta ser supergott ut! Ska testa med quornfärs & byta brieosten mot fetaost(är vegetarian och älskar fetaost..;))
  Bröder verkar jättegott!
  Gillar röror, men inte av det feta slaget, så denna cole slaw låter ju fantastisk!
  Stooor fredagskram till dig!

 2. Hej Emma, först och främst – tack för en härligt inspirerande blogg. Du strålar livsglädje och jag beundrar dig för ditt sunda tänk både vad det gäller träning och kost.

  Jag ska försöka fatta mig kort. Jag har nämligen ett problem och en fråga. Okej, jag är 22 år, f.d. överviktig, besegrade 25 kilo för ca 2,5 år sedan, tränar varierat – mest styrketräning 5-6 dagar i veckan. Idag är jag på ständig jakt efter den där balansen kostmässigt, och den vill inte riktigt infinna sig. Jag äter ren, nyttig och naturlig mat, typ tallriksmodellen minus snabba kolisar och inte jättemycket mejerifett. 1-2 dagar i veckan vill jag unna mig – ofta lösgodis, då det är det som jag är sugen på. Problemet i sig är inte att ta steget att unna sig. Problemet uppstår i att jag oftast tappar kontrollen och överäter.

  Jag blir inte nöjd. Jag äter till magen smärtar och jag mår dåligt. Detta leder till att dagen efter (idag) får jag tampas med mycket skam, ångest och en svullen mage. Jag hamnar i såna här situationer i nio fall av tio. Det har blivit en ”grej” av det hela som jag mår väldigt dåligt över och grubblar mycket på. Jag vill ju kunna behärska mig, njuta av varje tugga och unna mig utan att överäta. Har du någon erfarenhet av detta? Tips eller råd? Detta har hittills inte gjort mig ”tjock” – och det vet jag väl innerst inne att det inte kommer att göra heller, när jag har en sund grund att stå på. Men jag vill ju inte ha det så ångestladdat.

  Kram på dig!

  1. Hej! Först och främst – tack för din kommentar och för att du berömmer mig, det glädjer mig att jag kan inspirera! Som svar på din fråga skulle jag vilja säga att du ska söka hjälp hos någon du kan prata med, någon som är utbildad. Det är jättesvårt för mig och svara på hur du ska göra. Jag vill inte att du ska må dåligt, men det här sitter i din hjärna och därför behöver du jobba på det och det kan vara svårt att göra ”själv”! Någon slags coach kanske? Jag hoppas att du tar tag i det iallafall! Kram

 3. Hej Emma! Får man fråga vad ni gav i runda slängar för eran safari resa? Är sååå himla sugen på att åka iväg själv på något annat än en sol och badsemester!
  Många kramar och tack för din underbara blogg!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..