Pepparkaksscones

God morgon vänner ♥

Har ni haft en bra helg? Vad har ni gjort?

Det är inte riktigt julmånad än, men det är inte långt ifrån och det här helgen har vi verkligen tjuvstartat med julens smaker. Både med saffransfisk till middag, saffranssemlor till fikat och pepparkaksscones till frukost.

Fredagen blev en helkväll i biosalongen då vi såg tredje filmen av Hungergames. Jag hade inte så höga förväntningar eftersom jag mindes att jag inte tyckte boken var speciellt bra, men faktiskt så hade de lyckats bra med filmen. För min del överträffade den förväntningarna 🙂 Är ni fler som sett filmen i helgen? Vad tyckte ni?

Lördagen var en effektiv dag. Efter en mysfrukost i soffan hoppade vi i träningskläderna och sprang ett distanspass tillsammans i Tyrskogen här i Karlstad. Eftermiddagen bestod av en fika med vänner, en runda till Ikea för möbelshopping och till Siba för tvshopping. Vi fixade nytt i tv-rummet och hela lördagskvällen gick sen åt till att installera nya tv:n och skruva möbler. Jag älskar att få göra om i hemmet – små saker kan göra så mycket och nu blev det så himla mysigt och fint!

Söndagen blev en riktig slappardag. Vi åt pepparkaksscones till frukost och såg på Harry Potter fram till lunchtid. Sen tog jag en sväng in till stan för att köpa en julklapp. Jag hade egentligen planerat styrketräning men ställde in då jag kände mig alldeles för trött för träning, så vi tog en lugn promenad istället innan vi bakade en stor pizza som tillsammans med ytterligare en Harry Potter film och lite choklad fick avsluta söndagen.

Det var den helgen det och det går lika fort som vanligt 🙂 Nu blir det mer om pepparkakssconesen här!

IMG_4587 IMG_4582 IMG_4583

 

Ingredienser (2 personer):

 • 2 kravbananer
 • 2 ägg
 • 2 dl mandelmjöl
 • 2 msk kokosmjöl
 • 2 tsk pepparkakskrydda
 • 1 msk pofiber
 • 2 tsk bakpulver
 • 1 nypa salt
 • 1 tsk fiberhusk

Sätt ugnen på 200 grader. Mixa ihop banan och ägg och blanda sedan i övriga ingredienser. Klicka ut 4 scones på en plåt och grädda i ugnen i ca 15 minuter. Servera ed en god ost och marmelad!

 

IMG_4589 IMG_4592

 

De funkar också att baka på kvällen/ dagen innan för att tas med som frukost på språng eller till mellanmålet under dagen! Jag menar att om du inte har tid att baka på morgonen kan du alltid förbereda dagen innan för att kunna avnjuta en god frukost! Du skapar dina egna förutsättningar 🙂

Hoppas att ni får en fantastisk måndag och en fin start på veckan!

Kram / Emma.

 1. Pepparkaksscones blev det för oss till frukost igår, såååå gott 🙂
  Mjuk pepparkaka till frukost..inte dumt! Ska testa ditt recept nästa gång Emma 🙂 Har ett eget på min blogg som jag tycker blev bra, lite justeringar nästa bak, men goda 🙂
  Så kul att hitta på recept och testa sig fram!

  Min helg har bestått av en härlig mix av allt jag gillar: lugn fredagskväll i tv-soffan, morgonjogg, långfrukost, jobb, god mat, scones, sovmorgon, långpromenad, film, choklad, kvalitetstid med sambon <3
  Startat veckan optimalt med morgonjogg & bak av morotsfrallor till dagens jobblunch 🙂
  Nu…myyyysfrukost 🙂

  Ha en underbar dag Emma 🙂
  Och alla andra såklart!
  Skapa en fantastisk dag 🙂

 2. Åååh dessa lät ju så goooda! Bakat dina äpplescones och havrescones och varit lika nöjd varje gång, ska prova på dina saffranscones nästa gång men även detta recep =)

  Men det jag undrar över är det här med pofiber, kan du inte förklara lite om skillnaden mellan pofiber, fiberhusk och fibrex..försökt googla mig fram det men inte riktigt fått svar.
  Har alltid fiberhusk hemma men inte de andra, kan man använda mer av fiberhusk i detta recept istället för pofiber?

  Tacksam för svar. 😀

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..