Hemgjord hälsosam choklad- och kokostryffel

Hej vänner ♥

Idag bjuder jag på hemgjorda hälsosamma choklad- och kokostryfflar till fredagsfikat!

Dessa underbara tryfflar är något jag varmt rekommenderar er att testa på i helgen eller under julbaket! De blev sååå goda med en intensiv och stark chokladsmak (som jag älskar). Gillar du inte stark chokladsmak skulle jag rekommendera dig att byta ut den mörka chokladen till en ljusare variant, då kommer den vara mildare, och även lite sötare.

Men dadlarna gör verkligen sitt i dessa godingar! De bidrar med en söt smak och krämig konsistens. Dadlar är verkligen ett underbart och nyttigt sötningsmedel!

IMG_4619
IMG_4620 IMG_4622

 

Ingredienser:

Smält chokladen över vattenbad. Mixa under tiden ihop dadlar och kokossmör till en slät massa och tillsätt därefter den smälta chokladen och övriga ingredienser. Rulla bollar som du sen låter svalna i kylen någon timme innan du rullar dem i kakao. Förvara dem i kylen och ta fram dem en stund innan servering för att de ska mjuka lite.

Ät och NJUUUUUT och av en tryffel som bara gör gott i din kropp! 🙂

 

Har ni bakat något gott inför helgen än?

Om inte – gör desssa!!!!

Jag lovar, ni kommer INTE bli besvikna 🙂

 

Med det önskar jag er en trevlig helg!

Kram / Emma.

 1. Låter supergoda ! Tror du att man kan andvända kockosolja istället för smör ? Tänker så jag slipper beställa hem 🙂 tack för en insisterande blogg !

 2. Dessa måste jag testa 🙂
  Tror du att det går bra med ICAs mjuka torkade dadlar?
  Jag tycker nämligen inte det är så stor skillnad på torkade o färska

 3. Hej Emma!
  Jag har följt din blogg mer eller mindre i flera år nu men det här är första gången jag kommenterar. Dina recept inspirerar mig massor och jag gillar verkligen hur det är så mycket från grunden men ändå så enkelt, som med kokossmöret här!
  Jag gör din chokladbollsröra flera gånger i veckan så fort jag behöver ta med mig frukost till jobbet! Mättar perfekt och jag tröttnar aldrig! 😀
  Idag provade jag att göra dessa tryfflar och det är därför jag var tvungen att kommentera, dessa var så underbart, himmelskt goda! Fick till och med stoppa min kille (som brukar vara lite skeptisk till mina lite nyttigare försök till bak) så han inte slickade ur mixern innan det hann bli några bollar. Så enkla men så goda, min nya räddning när sötsuget tar över!
  Tack för att du delar med dig av så många underbara recept! 🙂

  1. Hej Sara! tusen tack för din fina kommentar, den gör mig så himla glad! Kul att jag inspirerar dig och att du gillar mina recept! Hoppas att du får en fin vecka! Stor kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..