Gudomliga Jordnötsfudge

 

IMG_9648

Hej godingar ♥

Vet ni vad jag har gjort?

JORDNÖTSFUDGE!!!

Som jordnötssmörsälskare kan det vara det godaste jordnötsgodiset jag någonsin ätit! Tänk er mjuka, men ändå lite sega, lagom söta fudge med smak av jordnöt och lite kokos. Jag DÖR vad gott!

Jag gjorde dessa godingar tidigare i veckan och de försvann i ett naffs när jag ställde fram dem till onsdagens soffmys framför tv:n! De passar perfekt när du är lite sådär småsugen på något sött och gott, men ändå vill få i bra grejer. Jordnötsfugen är hälsosamma med ett fint näringsinnehåll och bra fetter som mättar magen och suget.

Till fredagsmys? Som en del av mellanmålet? Till efterrätt? Till fikastunden? Som en del av frukosten?

Ja – närsomhelst när du känner för lite extra lyx helt enkelt!

IMG_9650

Ingredienser:

  • 6 dadlar
  • 1 dl jordnötssmör
  • 1 msk kokosolja
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk kokosmjöl
  • 1 nypa salt
  • riven kokos till garnering

Mixa ihop alla ingredienser med en stavmixer. Lägg matfolie i en låda och tryck i smeten. Toppa med kokos, sätt på locket och ställ in i kylen ett par timmar. Ta sedan ut skär i bitar. Servera genast eller ställ in dem i frysen igen och ta fram vid behov!

IMG_9649

Rekommenderas starkt, men jag VARNAR – FARLIGT gott alltså!

Med det sagt önskar jag er en trevlig helg mina kära vänner ♥

Kram / Emma.

LOADING..