God morgon måndag ♥

Hoppas att ni haft en härlig helg mina söta vänner!

Hos oss känns det som att det varit full rulle och vi avslutade helgen med en mysig Bingolotto- och sconeskväll med några vänner igår!

Jag hade bakat saffransscones och dukat upp bordet framför tv:n med vindruvor, melon, chaite, marmelad, smör och goda ostar. Så mycket gott!

Varken jag eller Pelle hade någon speciell speltur, men Josefin däremot vann Bingolottos julkalender. Visst vore det roligt att vinna något, men för mig är det hela grejen med att träffas, äta gott och göra något kul tillsammans som är det viktigaste. Kan varmt rekommendera er att samla era vänner för att spela Bingolotto och äta scones nu i november. Det livar upp söndagskvällarna ordentligt och är otroligt mysigt ♥ Och vinner ni något är det ju bara en fin bonus!

Såhär såg det ut hos oss igår..

IMG_9919 IMG_9911

 

Jag bakade två sorters scones – både en egenpåhittad glutenfri variant och Leilas saffransscones som tyvärr inte är glutenfria, men otroligt goda! Jag gjorde dem mycket innan jag började äta glutenfritt och kan varmt rekommendera dem till er som inte är känsliga mot gluten. 

Kan också varmt rekommendera min egen variant, även om ni inte är känsliga mot gluten! Jag har verkligen hittat ett bra grundrecept på glutenfria scones nu som går att variera genom att variera smaksättning. Den här gången blev det saffranssmak, vilket ju är alldeles ljuvlig gott!

 

Emmas glutenfria saffransscones:

1 dl havregryn

2 dl havremjöl

2 dl fullkornsmajsmjöl

1,5 tsk bakpulver

1 krm vaniljpulver

1/2 tsk salt

1 tsk fiberhusk

1/2 gram saffran

2 msk kokosolja

1 dl mjölk

2 ägg

1/2 rivet äpple

1 liten riven morot

Sätt ugnen på 250 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser. Koka upp mjölk, saffran och kokosolja i en kastrull och låt svalna. Blanda sedan i vätskan, äggen, morot och äpple i den torra blandningen och rör runt ordentligt. Klicka ut fyra kakor på en plåt och grädda sedan i ca 10 minuter. Låt svalna lite innan servering.

 

Recept på Leilas ljuvliga saffransscones hittar ni här!

 

IMG_9913 IMG_9914

 

Idag har jag vaknat upp till en strålande morgon här på Hammarö!

Himlen är klarblå och solens mjuka strålar värmer min något måndagströtta själ. Så fort jag betat av mailen och bloggen ska jag ge mig ut på ett härligt distanspass i skogen och fylla på mig själv med lite ny energi! Gårdagens planerade löppass blev inställt då vi var på Ikea och köpte en ny möbel som tog hela eftermiddagen att skruva ihop. Vi hann inte med någon träning helt enkelt. Jag blev lite besviken att jag inte kom ut något, men tänker såhär i efterhand att dagens väder passar bra mycket bättre för ett härligt distanspass än gårdagens dystra mörker som hägrade.

 

Tränar ni något idag?

 

Kram / Emma.

  1. Gjorde de sconesen igår till lunch (men utan saffran), supergoda 🙂 Blev några över så fick bli lunch idag också, tillsammans med bland annat persimon!!! Så gott.
    Själv ska jag träna tyngdlyftning, böj, och sedan avsluta med en AMRAP, 90% effort, ikväll, såå jobbigt men SÅ himla kul!!

    1. Kul att du gillade dem 🙂 Härligt att få lyxa med scones till lunch två dagar i rad också – perfekt att göra lite extra. De funkar ju även bra som mellis på språng 🙂 Njut av ditt träningspass idag! Tjohoo vad kul det lät!!! Hejaheja!

    1. Mmm, scones är inte så dumt! Åh, så himla tråkigt med förkylning! Skickar över krya-på-dig-kramar så hoppas jag att du piggnar till snart 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..