Hej vänner ♥

 

Hösten är verkligen bästa årstiden för utomhusträning! Jag själv är fantastiskt förtjust i de soliga höstdagarna som laddar mig med ljus och ny energi. Det bästa jag vet dessa dagar är att få knyta på löparskorna, dra på sköna träningskläder och sedan ge mig ut för att få riva av ett härligt intervallpass i den krispiga och syrerika luften!

Jag älskar när pulsen slår hårt i bröstet, när jag får känna mjölksyran skrika i benen, endorfiner som rusar i blodet och svetten som pärlar sig i pannan. Jag känner mig stark och uthållig, och trots att det är jobbigt vet jag att jag kan. Jag kan om jag vill, och därför fortsätter jag att kämpa!

 

IMG_0098

 

Trots fina höstdagar är det nu kallare tider, och det gäller det att klä sig rätt för att få en skön känsla under träningspasset!

I samarbete med Craft har jag fått testa deras underställ Active ComfortDet är alltså 20 miljoner underställ senare och med 40 års kunskap om underställ som Craft nu lanserar nya Active Comfort. Ett underställ som som enligt mig är otroligt snyggt designad, i ett tunt, härligt, mjukt och mysigt material som både värmer och transporterar bort fukt bra. Fantastiskt skönt att träna i!

 

IMG_9630

 

Intervaller mina kära vänner. Att springa intervaller är väldigt, väldigt jobbigt, men jag lovar att det är effektivt! Intervaller är den allra bästa träningsformen för att förbättra konditionen. Vill du sänka din kilometertid är det intervaller du ska träna genom att utmana dina gränser. Det är tufft, men ger resultat – jag lovar!

Idag tänkte jag tipsa om Björgenintervaller. Har ni hört talas om det tidigare? Björgenintervaller har fått sitt namn från att det helt enkelt är ett av Marit Björgens (och norska skidlandslagets) framgångsrecept. Passet består av 4 x 4 minuters arbete som varvas med 3 minuters vila. Syftet med passet är att träna uthållighet och flytta upp mjölksyratröskeln. Det är helt enkelt ett grymt intervallrecept för att kunna hålla drömfarten under en längre tid. Det gör dig snabbare!

 

IMG_0113

 

Börja passet med en lugn uppvärmningsjogg på 10-15 minuter och kör sedan ett par stegringslopp för att få upp farten i benen. Därefter är du redo för intervallerna! Kör igång!!!

Farten i intervallerna ska vara så att du orkar hålla samma tempo hela intervallen igenom. Det ska kännas riktigt jobbig och ”vilominuterna” ska vara efterlängtade efter varje intervall.

Björgenintervaller:

  • Löpning 4 minuter
  • Aktiv vila 3 minuter
  • Löpning 4 minuter
  • Aktiv vila 3 minuter
  • Löpning 4 minuter
  • Aktiv vila 3 minuter
  • Löpning 4 minuter
  • Aktiv vila 3 minuter

Aktiv vila innebär att du går snabbt/ joggar lätt mellan intervallerna, detta för att slaggprodukter från mjölksyran ska transporteras bort lättare. Står du still blir du lätt stum i benen, så rör på dig hela tiden. 

Avsluta passet med en lugn nedjogg på 5-10 minuter och gärna lite stretch/ yogaövningar!

 

Ta i allt du orkar, tro på dig själv och våga spring! Du klarar det om du vill, och efteråt får du njuta av världens bästa känsla!

 

IMG_0125

Klara ..

IMG_0126

.. Färdiga ..

IMG_0127

.. GÅÅÅÅ!!!

IMG_0117 2

 

Craft Active Comfort är sömnlöst, vilket ger en komfort i världsklass! Det är det skönaste underställt jag någonsin haft på mig, och det är lika skönt att springa i som att sitta i soffan och mysa i – YES, jag har provat båda!!!

Polyestermaterialet ger suverän fukttransport och en snabbtorkande effekt. Ett tunnare material under t.ex. armarna där man ofta svettas mycket förbättrar dessutom ventilationen och ger perfekt balansering av kroppstemperaturen. Resultatet är en torr kropp och ett snabbtorkande plagg, vilket är extra viktigt såhär års när vi är utomhus och tränar och inte vill bli blöta och kalla!

 

IMG_9628

 

Kollektionen finns även i barnstorlekar, och är både färgglad och snygg. Den passar därför till de flesta aktiviteter – från hård, ansträngande träning till alpin skidåkning, vandring eller en avslappnad after-ski. Jag ser verkligen fram emot att testa den i skidbacken i vinter, och även under vandringarna vi planerar i Nya Zeeland. Det blir absolut det självklara understället att ta med på resan!

 

beActive_Comfort_AW15_33beActive_Comfort_AW15_48beActive_Comfort_AW15_19

 

I samarbete med Craft.

 

Kram / Emma.

    1. Åh, tack! Det är dock inte havet, utan Vänern faktiskt, men ganska likt havet 🙂 Jag använder canon eos 550d för tillfället 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..