Glutenfria majs och mandelscones

God morgon ♥

En av helgens frukostbord dukades upp med nybakade scones, ost och marmelad, ägg, kaffe, vindruvor och klyftad apelsin.

Jag älskar verkligen dessa underbara och lata långfrukostar med allt gott på bordet. Att sitta där och pilla med frukosten, äta långsamt och njuta av känslan att inte ha något att skynda till, utan bara sitta där länge och njuta med min älskling vid min sida!

Sconesen var den här gången ett nytt recept och enkla att göra. Jag hittade receptet här, men gjorde en egen liten touch på dem genom att byta ut rismjölet mot majsmjöl, rismjölken mot vanlig mjölk och så tillsatte jag riven parmesan!

Vill du också göra dessa scones?

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ihop 2 dl majsmjöl, 2 dl mandelmjöl, 1/2 tsk salt, 2 tsk kokossocker och 2 tsk bakpulver. Tillsätt 0,75 dl kokosolja, 2 dl mjölk och 1/2 dl riven parmesan. Blanda väl och forma sedan till 4 runda scones som du lägger på en bakplåtspappersklädd plåt och snittar ett kors på mitten. Grädda sedan i 10-12 minuter och avnjut därefter tillsammans med dina favorittillbehör.

IMG_4459 IMG_4462 IMG_4463 IMG_4466 IMG_4467 IMG_4470 IMG_4475 IMG_4476

Mina favoritkombinationer på scones är just nu ädelost och apelsinmarmelad eller phiadelphiaost och jordgubbsmarmelad!

Mums, ett frukostrecept att testa till helgen kanske?

 

Kram / Emma.

LOADING..