40 minuter meditation

God morgon godingar ♥

Nu har fem veckor av mindfulnesskursen jag går på passerat och idag är det dags för sjätte tillfället. Det har gått väldigt fort, och det har hänt så otroligt mycket inom mig och med mig, mycket mer än vad jag hade väntat mig!

Förra veckan gjorde vi en sittande meditation på 40 minuter, FYRTIO (!) minuter!!!! Hade någon för fem veckor sagt att jag skulle sitta och meditera i 40 minuter hade jag förmodligen aldrig trott på det, men övning ger färdighet och det gick! Den här 40-minutersmeditationen har vi sedan haft som daglig läxa den senaste veckan och det har varit väldigt spännande att möta mig själv under den här tiden, för i slutändan är ju 40 minuter varje dag under en vecka ganska lång tid att bara vara med sig själv.

Det är lätt att bli uttråkad och frustrerad har jag märkt! 40 minuter är otroligt lång tid att bara sitta och försöka koncentrera sig på andning, ljud, kroppsliga förnimmelser, smärtor och den eviga tankefloden. Att dras med i tankarna är alldeles för enkelt, och ofta, flera, flera gånger under meditationen kommer jag på mig själv med att vara någon helt annanstans tankemässigt. Men just i den stunden när jag ”kommer på mig själv” är jag tillbaka i medveten närvaro och kan styra tillbaka min uppmärksamhet dit jag vill ha den. MEN, desto mer jag övar desto lättare blir det att se tankarna som kommer och jag kan därmed undvika att sugnas in i dem som jag tidigare gjort.

Även om det är svårt så är det så otroligt motiverande att fortsätta med det här när jag märker alla positiva effekter inom mig. Det som är så bra med mindfulness är att inget är rätt eller fel. Saker bara är och det är okej. Jag känner aldrig någon prestationsångest, att det borde vara på ett speciellt sätt, att mina tankar förstör eller att det är fel att gråta när det kommer jobbiga känslor. Allt det som händer är okej, för det är det som sker just nu ♥

 

Positiva effekter som jag upplever sedan jag började mindfulnesskursen:

>> Jag har lättare att släppa tankar och koncentrera mig på det jag gör. Från att ha gjort minst tio saker på samma gång gör jag numera bara EN sak i taget och är närvarande i det. Det är ju så jag vill ha det och det händer liksom naturligt nu!

>> Jag stressar inte upp mig på samma sätt som förut. Jag ser mina egna stressrelaterade mönster och reaktioner och kan på så vis undvika att gå in i dem och stressa upp mig ännu mer = mindre stressad.

>> Jag sover bättre.

>> Jag har mindre ont i kroppen och är mer medveten om kroppens signaler och reaktioner. Jag har tidigare haft väldigt mycket spänningar i käke och axlar, men det har jag inte längre. Jag känner mig mycket mer avslappnad och märker snabbare när jag spänner mig och kan på så vis slappna av och undvika längre spänningar som i slutändan ger upphov till värk.

>> Jag känner mig mer bekväm med mina känslor, även de jobbiga! Jag har lärt mig att se och acceptera dem för vad de är – KÄNSLOR, och går in i dem på samma sätt som tidigare om jag inte vill! Jag är en känslomänniska med starka känslor, höga toppar och djupa dalar, och det kan svänga fort. Men det är okej, för det är bara känslor.

>> Jag ser mina egna tankemönster otroligt tydligt och är därför mycket mer medveten om vart jag lägger min tankeenergi. Detta ger mig också större möjlighet att påverka mina egna tankar.

>> Jag är gladare, snällare mot mig själv och mycket, MCYKET piggare än vad jag brukar vara!

 

IMG_0723-980x653

 

På lördag är det dags för ett tyst heldagsretreat. Vi kommer tillbringa hela dagen i tystnad under tiden som vi yogar, mediterar, äter o.s.v. Detta är något jag sett fram emot så himla mycket! Det ska bli jättespännande att gå in i tystnad, stänga av telefonen och bara vara med det som är just då.

 

Kram / Emma.

 

  1. Otroligt spännande att höra om effekterna du upplever! Vilken skillnad det kan göra med närvaro och meditation. Det var nog vad jag behövde höra för att hitta motivation att fortsätta jobba med min egen meditationsträning. Tack!

    Hoppas retreatet är givande 🙂

  2. Ja det är så himla coolt att det kan hända så mycket bara genom att bli mer medveten! Kul att det gav dig lite ny motivation när jag delade med mig! Trevlig helg 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..